Жовтанецька громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Кам’янка-Бузька ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області інформує!

Дата: 07.10.2024 17:44
Кількість переглядів: 43

Кам’янка-Бузька ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області інформує!

Податкова знижка на навчання: У які строки після подання документів нараховують відшкодування?

     Заступницею начальника Кам’янка-Бузької ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області Оксаною Солонинкою надано коментар-відповідь про те, що якщо всі документи заповнені правильно і є всі потрібні відомості, кошти платникові відшкодовують протягом 60 днів від часу звернення. Визначену суму переказують на банківський рахунок платника.

«Є важливий нюанс. Надсилати податкові декларації поштою можна не пізніше ніж за 5 днів до закінчення граничного строку (31 грудня). В іншому разі документи не приймуть. Через Особистий кабінет документи приймають до 31 грудня включно. Дуже багато платників звертаються по оформлення податкової знижки на навчання саме в останні 10 днів року. Та краще з цим не затягувати», - зазначила податківиця.

Довідково. До кінця цього року можна подати документи на відшкодування витрат на навчання за 2023 рік.

 

У Кам’янка-Бузькій ДПІ - «гаряча лінія»

   Начальник Кам’янка-Бузької ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області                      Тарас Печора провів сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з питань нюансів податкового законодавства.

У ході спілкування дозвонювачі були повідомлені, що з 1 січня 2024 року введена в дію нова форма податкової декларації про майновий стан і доходи, у зв’язку із набранням чинності наказу Міністерства фінансів України від 28 серпня 2023 року № 467 «Про затвердження Змін до форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи», зареєстрованого в Мін’юсті 18 жовтня 2023 року за № 1817/40873.

Тарас Печора наголосив, що деклараційна кампанія для тих, хто зобов’язаний задекларувати свої доходи, саме добігає кінця, а ті громадяни, хто має намір отримати податкову знижку, можуть подавати декларацію до кінця поточного року, тобто до 31 грудня включно.

Були й запитання щодо використання електронних сервісів ДПС України, порядку нарахування та сплати мінімального податкового зобов’язання, легалізації найманої праці та заробітної плати.

Чимало запитань стосувалося нарахування земельного податку та податку на нерухоме майно, в тому числі надання пільг окремим категоріям громадян.

 

Про електронні сервіси розповіли у Кам’янка-Бузькій ДПІ

    Фахівці Кам’янка-Бузької ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області проводять для  відвідувачів Центру обслуговування  платників тренінги, під час яких розповідають про переваги подання податкової звітності через електронні сервіси ДПС. 

Так, податківці зазначили, що подання звітності в електронному вигляді допомагає скоротити час і витрати на подання звітності; надає можливість листуватися з податковою, спростити процедуру подання податкової декларації, мінімізувати помилки при її заповненні; подати запити на отримання довідки про отримані доходи, відсутність чи наявність боргу по сплаті податків та зборів; надати копії документів у додатку до декларації, що важливо, зокрема, при використанні права на податкову знижку; отримати податкове повідомлення-рішення на сплату майнових податків та сплатити нараховані суми податків.  

Для роботи в Електронному кабінеті або у мобільному додатку «Моя податкова» платнику податку необхідно мати кваліфікований електронний підпис.

Також під час зустрічей податківці звертають увагу на правильність заповнення реквізитів платіжних інструкцій та своєчасній сплаті податкових зобов’язань.

На завершення тренінгу працівники ДПІ детально зупинились на переліку  витрат, які можна включати до податкової знижки та документах, які необхідно надати разом з декларацією про майновий стан і доходи. Крім того, зауважили, що декларацію до податкового органу слід подати  не пізніше 31 грудня 2024 року. 

Податківці зауважили, що у ДПС вже проведено низку заходів для виконання завдань, визначених стратегією для податкової служби. Зокрема, активна увага приділена цифровій трансформації ДПС в контексті євроінтеграції, розвитку електронних сервісів. Загалом зі Стратегією Україна рухатиметься до створення міцної та прозорої фінансової системи, готової відповідати сучасним міжнародним вимогам.

Було чимало запитань від платників й щодо податкової знижки. Працівники інспекції розповіли про умови нарахування податкової знижки й отримання повернення коштів громадянами та наголосила, що декларацію задля отримання знижки потрібно подати до 31 грудня цього року включно.

 

У ЦОПі Кам’янка-Бузької ДПІ – консультації для платників

   Під час зустрічі з відвідувачами Центру обслуговування платників Кам’янка-Бузької ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області фахівці інспекції розповіли про сплату майнових податків та використання сучасних електронних сервісів ДПС.    

Як зазначили податківці, податок на нерухомість, плата землю та мінімальне податкове зобов’язання фізичним особам нараховує податкова служба та до 1 липня направляє їм податкові повідомлення – рішення. Сплатити нараховані суми потрібно протягом 60 календарних днів з дня отримання такого повідомлення – рішення 

За словами працівників ДПІ, тепер громадянам не потрібно чекати на паперовий варіант повідомлення, адже з ним можна ознайомитись в електронному кабінеті платника або у мобільному застосунку «Моя податкова».    

Також розповіли, що за допомогою цих сервісів платники можуть подати податкову декларацію про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки, дізнатись про наявність чи відсутність податкового боргу, отримати відомості про виплачені доходи  або повідомити органи ДПС про зміну даних за формою 5ДР.     

А з 1 травня в Електронному кабінеті платники можна отримати Витяг щодо розрахунків, починаючи з 2013 року за кожний рік окремо та в розрізі податків, зборів та платежів, а також єдиного соціального внеску. Раніше отримати такий документ можна було тільки за звітні періоди поточного року. 

 

Зустріч з платниками податків у форматі «круглого столу» відбулась в Кам’янка-Бузькій ДПІ

Фахівці Кам’янка-Бузької ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області провели зустріч у форматі «круглого столу» щодо актуальних питань податкового законодавства та можливостей електронних сервісів ДПС.

Начальник Кам’янка-Бузької ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області                         Тарас Печора розповів про право громадян на отримання податкової знижки за витратами, понесеними у 2023 році та наголосив присутнім на перевагах застосування електронних сервісів ДПС України, зокрема мобільного застосунку «Моя податкова», встановити який можна на мобільний телефон. За його словами, громадяни за допомогою цього сервісу можуть подати декларацію про майновий стан і доходи, отримати довідку про доходи та переглянути повідомлення-рішення про сплату майнових податків.  

Також, учасники заходу ознайомились з Національною стратегією доходів до 2030 року та заходів ДПС із її впровадження. 

Крім того, Тарас Печора нагадав присутнім про норми діючого законодавства щодо застосування РРО чи ПРРО під час здійснення торгівлі чи наданні послуг за готівкові кошти та розповів про переваги програмного РРО над класичним. Також звернув увагу, на дотримання порядку заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції під час сплати податків,  та єдиного внеску. 

 

Заступниця начальника

Кам’янка-Бузької ДПІ

Головного управління

ДПС у Львівській області                                                                             Оксана  СОЛОНИНКА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Оцініть роботу апарату Жовтанецької сільської ради

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь