Жовтанецька громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Триває відбір учасників на отримання національної премії за внесок у розвиток підприємництва

Дата: 30.05.2024 10:14
Кількість переглядів: 77

Фото без описуДо 30 червня триватиме відбір учасників на отримання національної премії за внесок у розвиток підприємництва – Ukrainian Enterprise Promotion Awards (UEPA).  Відзнака UEPA – це український національний етап відбору кандидатів на участь у європейській премії European Enterprise Promotion Awards (EEPA). Премією UEPA будуть нагороджені ініціативи, що сприяють розвитку українського малого та середнього підприємництва на національному, регіональному та місцевому рівнях. 

Про відбір на UEPA/EEPA

Обрання претендентів на EEPA проходитиме у два етапи: спочатку учасники змагаються на національному рівні. З-поміж переможців національного відбору організацій кожна країна обирає двох учасників для репрезентації у європейському конкурсі. 

Заявки на участь в UEPA оцінюватимуться українським журі за уніфікованими європейськими критеріями, що використовуються при оцінюванні ЕЕРА. 

Серед критеріїв відбору:

- оригінальність та реалістичність;

- вплив на місцеву економіку;

- покращення відносин з місцевими зацікавленими сторонами; 

- можливість масштабування проєкту в інші європейські країни. 

У межах UEPA кандидатів будуть обирати у номінаціях:

- сприяння підприємницькому духу: визнання ініціатив, які сприяють формуванню підприємницького мислення, особливо серед молоді та жінок;

- інвестування в підприємницькі навички: визнання ініціатив, спрямованих на підвищення підприємницької, управлінської та професійної майстерності;

- підтримка цифрових технологій підприємств, дозволяючи їм розвивати і використовувати цифрові технології, продукти і інші послуги;

- покращення бізнес-середовища та підтримка інтернаціоналізації бізнесу: визнання інноваційної політики та ініціативи на націонпльному, регіональному або місцевому рівнях, які роблять Європу найпривабливішим місцем для початку бізнесу, на користь МСП; 

- підтримка сталої трансформації: визнання ініціатив, які сприяють сталому перетворенню та підтримують екологічні аспекти, такі як циркулярна економіка, кліматична нейтральність, чиста енергія, збереження ресурсів або . біорізноманіття;

- відповідальне та інклюзивне підприємництво: визнання ініціатив, що сприяють корпоративній соціальній відповідальності серед МСП та підприємництва серед малозабезпечених груп, таких як безробітні, легальні мігранти, інваліди або люди з етнічних меншин.

Також на національному конкурсі буде вручено гран-прі за найбільш креативну підприємницьку ініціативу, що надихає. При цьому отримання гран-прі не дозволяє конкурувати за участь у європейській частині конкурсу.

Для кого?

Подати заявку на участь в UEPA можуть національні організації, регіони, громади, міста, ініціативи державно-приватного партнерства, освітні програми та бізнес-організації (мікро-, малі та середні підприємства можуть подаватися лише до категорії «Відповідальне та інклюзивне підприємництво»).

Як взяти участь?

Для участі у національному відборі потрібно заповнити аплікаційну форму. Дедлайн подання заявок — 30 червня 2024 року.

Дізнатися деталі Національної премії UEPA  та подати заявку можна за ПОСИЛАННЯМ.

Довідково:

Національна премія Ukrainian Enterprise Promotion Awards 2024 ініційована Міністерством економіки України, Міністерством цифрової трансформації України та Офісом з розвитку підприємництва та експорту у межах проєкту EU4Business: SME Policies and Institutions Support (SMEPIS), що реалізується Ecorys у консорціумі з GIZ, BRDO та Civitta за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Міністерство економіки України є національним координатором європейської ініціативи «European Enterprise Promotion Awards», метою якої є сприяння розвитку та підтримці малого та середнього підприємництва на національному, регіональному та місцевому рівнях. У конкурсі ЕЕРА можуть брати участь представники з усіх країн Європейського Союзу, зокрема України.

У 2022 році одним з переможців ЕЕРА став Український національний проєкт Дія.Бізнес.

У 2023 році Міністерство економіки України обʼєднало ЕЕРА з Ukrainian Enterprise Promotion Awards (далі – UEPA). До українських ініціатив, які отримали призові місця в минулому році належали: проєкт щодо поширення культури доброчесності та стандартів комплаєнсу серед українських МСП (Всеукраїнська Мережа Доброчесності та Комплаєнсу (UNIC)), Український бізнес-форум LadyFest (Українська платформа «Жінки в бізнесі»).


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Оцініть роботу апарату Жовтанецької сільської ради

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь