Жовтанецька громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Кам’янка-Бузька ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області інформує!

Дата: 15.04.2024 09:37
Кількість переглядів: 42

Фото без описуВ Кам’янка-Бузькій ДПІ  надають консультаційну допомогу підприємцям

У ЦОПі Кам’янка-Бузької ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області регулярно надають кваліфіковані консультації для платників щодо питань оподаткування, сплати податків та нових податкових змін.  

Так, працівники ДПІ консультують щодо обов’язкового застосування РРО чи ПРРО і видачі фіскальних чеків покупцям, оформлення трудових відносин та відповідальності за використання незадекларованої праці.  

Крім того, розповідають платникам і про обов’язок декларування інших доходів, отриманих минулоріч не від підприємницької діяльності  та право на податкову знижку з певних видів витрат. Здійснити всі податкові процедури щодо реалізації податкових обов’язків чи прав можна за допомогою електронних сервісів від податкової служби, таких як електронний кабінет чи мобільний застосунок «Моя податкова».  

Також податківці консультують суб’єктів господарювання району щодо написання заяви для отримання довідки про відсутність заборгованості з єдиного внеску та наголошують на важливості дотримання норм заповнення платіжних інструкцій для сплати платежів.

У Кам’янка-Бузькій ДПІ відбувся семінар-тренінг для підприємців

   Днями у приміщенні Кам’янка-Бузької ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області відбувся семінар-тренінг для представників бізнесу щодо податкового законодавства. 

Податківці розповіли присутнім на заході про необхідність застосування РРО/ПРРО та ведення у встановленому порядку облік товарних запасів, про електронні сервіси ДПС, зокрема застосунок для смартфонів «Моя податкова», по мінімальне податкове зобов’язання, фінансові санкції при неоформлені найманих працівників. Однією з провідних актуальних тем семінару стала деклараційна кампанія. Так, присутнім розповіли про особливості подання декларації про доходи, терміни та способи її подання. 

Чимало запитань від суб’єктів господарювання стосувалися питань перевірок бізнесу, а також проведення розрахунків у безготівковій формі.

Тренінг пройшов у форматі активного обговорення, де платники мали можливість отримати відповіді на усі свої питання щодо оподаткування.

 

 

Про декларування доходів громадян – на «гарячій лінії»

   Днями в Кам’янка-Бузькій ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Кампанія декларування 2024 – питання-відповіді». На запитання додзвонювачів відповідав начальник інспекції Тарас Печора. 

Під час заходу надходили запитання щодо доходів, які підлягають декларуванню, форми декларації про майновий стан та доходи, граничні строків подання декларації та граничних строків сплати податкового зобов’язання. 

Тарас Печора наголошував, що згідно з вимогами Податкового кодексу України обов’язковому декларуванню підлягають:

- доходи не від податкових агентів, тобто, від інших фізичних осіб, не зареєстрованих як самозайняті особи (тобто, не є підприємцями або особами, які провадять незалежну професійну діяльність) - це можуть бути доходи від надання в оренду власного рухомого або нерухомого майна, надання інших послуг чи виконання робіт, продажу власного майна, тощо;

- спадщина чи подарунки від осіб, які не є членами сім’ї першого та другого ступенів споріднення;

- іноземні доходи;

- доходи, які не підлягали оподаткуванню при виплаті, але які не звільнені від оподаткування;

- доходи від продажу інвестиційних активів;

- в інших випадках, передбачених законодавством.

Проте не всі доходи підлягають обов’язковому декларуванню. Зокрема, звільнені від подання податкової декларації громадяни при отриманні в 2023 році доходів: 

- у вигляді об’єктів спадщини, які згідно з розділом IV Кодексу оподатковуються за нульовою ставкою податку та/або з яких сплачено податок відповідно до п. 174.3 ст. 174 Кодексу;

- від податкових агентів, які згідно з розділом IV Кодексу не включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу; 

- виключно від податкових агентів незалежно від виду та розміру нарахованого (виплаченого, наданого) доходу, крім випадків, прямо передбачених розділом IV Кодексу;

- від операцій продажу (обміну) майна, дарування, дохід від яких відповідно до цього розділу не оподатковується, оподатковується за нульовою ставкою та/або з яких при нотаріальному посвідченні договорів, за якими був сплачений податок відповідно до розділу IV Кодексу.

Посадовець нагадав платникам, що річну податкову декларацію про доходи за минулий рік зобов’язані заповнити і подати до 1 травня 2024 року громадяни та самозайняті особи, які отримали доходи, з яких торік не сплачено податок на доходи фізичних осіб та військовий збір.

Платники також цікавились, як отримати довідку про отримані суми доходів. Так, отримати відомості про доходи можна через мобільний застосунок «Моя податкова» або ж у меню «ЕК для громадян» приватної частини Електронного кабінету.

 

 

 

 

Начальник

Кам’янка-Бузької ДПІ

Головного управління

ДПС у Львівській області                                                                                     Тарас ПЕЧОРА


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Оцініть роботу апарату Жовтанецької сільської ради

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь