Жовтанецька громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про декларування доходів та електронні сервіси розповідають платникам податківці

Дата: 25.03.2024 15:02
Кількість переглядів: 45

Фото без описуПрацівники Кам’янка-Бузької ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області надають платникам фахові консультації та практичну допомогу з питань застосування податкового законодавства. Нещодавно під час чергової зустрічі фахівці ДПІ поінформували, що громадяни, які впродовж минулого року отримували доходи, з яких при їх нарахуванні чи виплаті податок не утримувався, зобов’язані задекларувати такі доходи до 1 травня 2024 року.

За словами посадовців, підлягають декларуванню доходи, які отримані від надання в оренду нерухомого майна, від продажу власної сільгосппродукції; отримання спадщини чи подарунка від осіб, які не є членами сім’ї першого та другого ступенів споріднення; доходи  з яких при нарахуванні або виплаті податок на доходи фізичних осіб не утримувався тощо.

Було звернуто увагу платників, що суми податку на доходи фізичних осіб та військового збору, визначені в декларації, необхідно сплатити до 1 серпня цього року. 

Також податківці проінформували, хто з платників та за яких умов можуть скористатись правом на податкову знижку. За їхніми словами, такі громадяни мають право подати декларацію до кінця поточного року, тобто до 31 грудня 2024 року.

Було нагадано, що податкову декларацію платник може подати в електронній формі, скориставшись електронним сервісом ДПС «Електронний кабінет», який передбачає часткове автоматичне заповнення декларації, або надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення чи подати в центрах обслуговування платників за місцем своєї реєстрації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Оцініть роботу апарату Жовтанецької сільської ради

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь