Жовтанецька громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Народний аматорський хореографічний колектив «Життя в танці» Народного дому села Жовтанці

Дата: 13.12.2023 16:45
Кількість переглядів: 44

 

Фото без описуТанцювальна історія колективу бере свій початок у 2015 році, коли на основі активної молоді нашої громади та учасників художньої самодіяльності було зібрано молодіжний колектив на базі Народного дому села Жовтанці. У 2016 році було сформовано три вікові категорії (молодша, середня і старша групи), віком від 4 до 18 років.

Головним напрямком у його творчій роботі є українська хореографія, танці різноманітного характеру: сюжетні, жартівливі, національні, естрадні.

  За весь період діяльності значно підвищився професійний рівень, творчі моменти подарували учасникам цікаве, насичене, наповнене любов’ю до української культури і бурхливими оплесками життя. Танцювальний колектив зумів проявити велику довіру і любов до глядачів, став згуртованим і повноцінним, учасники не тільки чітко і відповідально відносяться до репетицій, але й стали один для одного великою опорою. 

        Жоден культурний захід у нашій громаді не відбувається без участі колективу. Танцювальний колектив за час своєї діяльності зумів об’їхати  із концертами чимало сіл Львівського району, побувавши із концертами у Львівській, Рівненській областях. Зокрема із виступами побували у селах Колоденці, Горпин, Печихвости. Ременів, Вислобоки, Старий Яричів Новий Став, Добротвір Кам’янка-Бузька. Бере участь у районних, обласних, Всеукраїнських, Міжднародних конкурсах та фестивалях.

       Постійний учасник фестивалю «Різдвяні фестини у Великому Колодно» (с.Велике Колодно, Львівська область), брав участь в обласному фестивалі української пісні «Співоче Стільсько» (Тростянецька територіальна громада, Львівська область), брав участь у міжнародних фестивалях – конкурсах «STARS FESNIVAL» та «GOLDEN LION»  у яких став лауреатом І ступеня, також брав участь в обласному фестивалі – конкурсі дитячого мистецтва 

«Барви літа» у якому також став лауреатом І ступеня.

Активно заявляє про себе у багатьох військових частинах, аби підняти бойовий дух нашим військовослужбовцям Збройних Сил України Повітряних сил ЗСУ, а саме:   10-та окрема гірсько – штурмова бригада ЗСУ, що проводять тактичні навчання на Рівненському полігоні;  Львівський Зенітний Полк ім. Гетьмана Виговського Повітряних сил Збройних Сил України, військова частина А4623 м.Кам’янка-Бузька, в/ч;24-та Окрема Механізована Бригада ім. короля Данила,  Військова частина А1524 м. Рава-Руська, тощо.

По запрошенням, колектив демонструє свої таланти, склавши святково-розважальну програму, з якою мали можливість привітати чимало молодих людей із найважливішими датами в їхньому житті. 

        Танцювальний колектив став згуртованим, учасники якого не тільки разом проводять репетиції, беруть участь в концертах, але й відпочивають разом. Ведуть активну культурно-масову роботу у селі, брали участь у волонтерському житті громади, а саме стали волонтерами Гуманітарного Штабу Жовтанецької сільської ради за час повномасштабного вторгнення росії на територію України,

        Сьогодні  колектив налічує близько 100-та учасників, постійно проводиться набір із місцевих талановитих дітей та молоді, яких у нашій громаді чимало. Колектив активно проводить  репетиційну діяльність, що впливає на якість розвитку, вивчення та виконання хореографічних постановок.

Нам вдалося передати вихованцям любов до танцю, четверо з яких вже стали студентами закладів культури та самостійно займаються і розвивають колектив у різних населених пунктах Жовтанецької громади. 

       До 2023 року репертуар колективу налічує сотню різноманітних постановок, а саме естрадно-сучасного напрямку, народно-сценічної хореографії. Найбільш активну участь бере старша група колективу ‘’Vita of dance’’ (концертний склад).

       В даний час танцювальний колектив «Vita of dance» отримав визнання на рівні Жовтанецької ТГ, Львівського району. Колектив за роки свого існування нагороджувався грамотами місцевого відділу культури ТГ, військової старшини військових частин, які відвідували із концертними програмами, оргкомітетами фестивалів у яких брали участь.

       Колектив об’єднав багато любителів танцю. Саме даний колектив  створює неповторну творчу ауру. Завдяки йому виникає зростання якості концертних програм і незмінний успіх у кожному виступі.

У лютому 2023 року Народний аматорський хореографічний колектив «Життя в танці» Народного дому села Жовтанці під керівництвом Соломії Петришин захистив почесне звання "народний аматорський колектив"



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Оцініть роботу апарату Жовтанецької сільської ради

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь