Жовтанецька громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Ринок вакансій: у якій сфері найвища зарплата?

Дата: 13.03.2023 14:26
Кількість переглядів: 112

Відповідно до інформації, що надійшла від місцевих фірм і компаній до Львівського обласного центру зайнятості, у перші березневі дні цього року в області актуальними залишалися 4020 вільних робочих місць і вакантних посад.

«Як і на початку лютого, найбільше пропозицій працевлаштування – 65% – для робітників, 27% – для службовців, і тільки 8% – для тих, хто не має професії та спеціальної підготовки. Четвертина всіх вакансій зосереджена на підприємствах переробної промисловості, де середня заробітна плата – 11337 грн», – повідомив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк.

За його словами, на другому місці за кількістю вакансій (13,6%) опинилися заклади оптової та роздрібної торгівлі, а також ремонту автотранспортних засобів. Працедавці цієї галузі готові в середньому платити потенційним працівникам 9190 грн. Замикають трійку лідерів тих, у кого найбільша кадрова потреба, транспортні підприємства, складське господарство, а також установи, що ведуть поштову та кур’єрську діяльність. Їхні вакансії склали 11,1%, а пропонований середній заробіток – 10314 грн.

Найвищу середню винагороду за працю – 14650 грн – в області задекларували фірми і компанії, що відносяться до сільського, лісового та рибного господарства. На 1177 грн менше, тобто 13473 грн, пропонували в майбутнім співробітникам підприємства, що займаються водопостачанням, каналізацією та поводженням з відходами. Третю сходинку за величиною середньої зарплати посіли компанії галузі постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря, де рівень оплати праці – 12512 грн.

Середній розмір пропонованого заробітку у вакансіях, що були неукомплектованими станом на 01.03.2023 року, становив 10493 грн, що в 1,6 рази більше за встановлений законодавством мінімум (6700 грн).

 

Львівський обласний центр зайнятості


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Оцініть роботу апарату Жовтанецької сільської ради

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь