Жовтанецька громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Звіт роботи Служби у справах дітей Жовтанецької сільської ради за 2022 рік

Дата: 08.03.2023 11:10
Кількість переглядів: 829

 

Фото без описуРішенням 13 сесії VIII скликання Жовтанецької сільської ради Львівського району Львівської області 22 жовтня 2021 року №14 було утворено Службу у справах дітей Жовтанецької сільської ради Львівського району Львівської області (далі – СуСД Жовтанецької сільської ради).

Служба у справах дітей Жовтанецької сільської ради функціонує з метою реалізації в Жовтанецькій сільській раді державної політики з питань соціального захисту дітей, запобігання дитячій бездоглядності та безпритульності, вчиненню дітьми правопорушень, розроблення і здійснення на території Жовтанецької сільської ради заходів щодо захисту прав, свобод і законних інтересів дітей, визначення пріоритетних напрямів поліпшення на території Жовтанецької сільської ради становища дітей, їх соціального захисту, сприяння фізичному, духовному та інтелектуальному розвиткові, розроблення і здійснення самостійно або разом з іншими структурними підрозділами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування підприємствами, установами та організаціями усіх форм власності, громадськими організаціями заходів щодо захисту прав, свобод і законних інтересів дітей. СуСД Жовтанецької сільської ради здійснює облік дітей, залишених без батьківського піклування, дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, дітей, які проживають у сім`ях, що перебувають у складних життєвих обставинах, дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів. 

Фактична чисельність працівників складає 2 особи (начальник та провідний спеціаліст) при кількості дитячого населення 2 900 дітей.

СуСД Жовтанецької сільської ради є юридичною особою (із 05.01.2022 року) та знаходиться за адресою: Україна, 80431, Львівська область, Львівський район, село Жовтанці, вул. Львівська, будинок 2, e-mail: susd_zhovtanetska_s_r@ukr.net , тел.: 068 975 06 20; 050 830 76 93. Начальник – Борачок Ольга Романівна (розпорядження Жовтанецької сільської ради Львівського району Львівської області від 30.01.2021 № 447).

Станом на 01.01.2023 року СуСД Жовтанецької сільської ради здійснює свою роботу з:

1. 15 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;

1.1. з них 9 перебувають під опікою/піклуванням;

1.2. 6 проживають у ПС ( з них 1 дитина-сирота поза межами Жовтанецької ТГ);

1.3. 3 дітей прибули із інших територій (2 дитини, позбавлені батьківського піклування, 1 дитина-сирота);

1.4. з них набули повноліття – 2 дитини-сироти;

1.5. з них усиновлені – 2 дитини, позбавлені батьківського піклування;

1.6. на території Жовтанецької сільської ради проживає 5 опікунів , які виховують 6 дітей (з них 1 дитина-сирота, 5 дітей, позбавлених батьківського піклування);

1.7. за межами Жовтанецької сільської ради проживає 1 опікун, що виховує 1 дитину-сироту, яка перебуває на первинному обліку в СуСД Жовтанецької сільської ради;

1.8. на території Жовтанецької сільської ради проживає 2 прийомні сім’ї та 1 дитячий будинок сімейного типу, який в березні 2022 року у зв’язку із воєнними діями евакуювався за кордон (2 батьків-вихователів та 7 дітей-вихованців).

1.9. 16 дітей із 7 сімей – діти, які опинились у складних життєвих обставинах (причина постановки на профілактичний облік: з них 10 – ухиляння батьків від виконання своїх обов’язків, 3 – домашнє насильство в присутності дитини (психологічне насилля); 3 – як дитина, що опинилася в СЖО у зв’язку із переміщенням дитини, позбавленої батьківського піклування з тимчасово окупованої території АР Крим);

1.10. з первинного обліку, протягом звітного періоду, було знято 2 дітей-сиріт; 

1.11 результатом клопіткої та ефективної спільної роботи служби у справах дітей з іншими організаціями стало те, що значна кількість батьків покращили своє ставлення до виконання батьківських обов’язків, і, як наслідок, у 2022 році знято з профілактичного обліку 3 дитини, що опинилася у складних життєвих обставинах.

2. На квартирний облік поставлено 1 дитину-сироту віком 16 років. На теперішній час на квартирному обліку перебуває 4 особи із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та 1 дитина-сирота. 

3. Надано інформацію відділу освіти Жовтанецької сільської ради про дітей, яким у 2022 році виповнюється 18 років.

4. Проведено:

4.1. 7 засідань Комісії з питань захисту прав дитини виконавчого комітету Жовтанецької сільської ради (03.02.2022, 05.04.2022, 17.05.2022, 07.06.2022, 26.09.2022, 19.10.2022, 28.10.2022), де було розглянуто 16 питань порядку денного (з них 17 заяв громадян). Засідання оформлені протоколами із зазначенням прийнятих рішень;

4.2. 2 засідання Координаційної ради з питань захисту прав дітей та реалізації реформи системи інституційного догляду та виховання дітей виконавчого комітету Жовтанецької сільської ради, які оформлені протоколами. 

5. Працівники служби у справах дітей взяли участь в 3 судових засіданнях з питань захисту прав дітей.

6. Надано 1 погодження на відрахування неповнолітньої студентки з вищого навчального закладу.

7. Проведено 39 особистих прийомів громадян з питань, що належать до компетенції СуСД Жовтанецької сільської ради.

8. Підготовлено та проведено 9 інформаційно-просвітницьких заходів серед неповнолітніх осіб, спрямованих на формування свідомого та поважливого ставлення до соціально позитивного способу життя, підвищення рівня обізнаності дітей щодо правомірної поведінки, відповідальності за правопорушення (залучено 203 дитини).

8.1. Підготовлено та проведено захід до Міжнародного дня захисту дітей (1 червня).

9. Спільно із працівниками КЗ «ЦНСП» Жовтанецької сільської ради, інспекторами ювенальної превенції та поліцейським офіцером громади, старостами старостинських округів, представниками КНП «ЦПМСД» Жовтанецької сільської ради здійснено 72 перевірки умов проживання дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах (профілактичні рейди). В ході обстежень з батьками проводяться профілактичні бесіди щодо здорового способу життя, дотримання санітарного стану помешкання, здійснення відповідного догляду за дітьми, виконання своїх обов’язків відносно дітей в частині утримання, виховання та навчання. 

9.1. Працівниками СуСД Жовтанецької сільської ради проведено 15 перевірок умов проживання статусних дітей в сім’ях опікунів та піклувальників та  дітей-сиріт, дітей, позбавлені батьківського піклування, що проживають в прийомних сім’ях на території Жовтанецької ТГ.

  1. У серпні та вересні з метою виявлення дітей, які без поважних причин не приступили до занять у школі та не були охоплені навчанням на початок навчального року, було проведено рейд «Урок». Під час проведення Всеукраїнського рейду «Урок» на території Жовтанецької сільської ради  не було виявлено дітей шкільного віку, що не приступили до навчання.

  2. Розроблено 26 індивідуальних плани соціального захисту дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування та дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, що затверджені на засіданні комісії з питань захисту прав дитини виконавчого комітету Жовтанецької сільської ради.

  3. Спільно із працівниками сектору ювенальної превенції  ЛРУП №1 ГУНП у Львівській області проведено 2 профілактичних рейди по дотриманню правил торгівлі спиртними напоями і тютюновими виробами та рейди-перевірки торгових закладів на предмет продажу алкоголю та тютюнових виробів на території Жовтанецької сільської ради та 1 профілактичний рейд щодо безпеки дітей на водоймах під час літніх канікул на території Жовтанецької сільської ради.

  4. Працівники Служби брали участь у проведенні нарад, вебінарів, круглих столів, семінарів районного та обласного рівня, в тому числі онлайн.

  5. Щомісячно до 5 числа місяця надається звітність, щодо соціального захисту внутрішньо переміщених дітей; щомісячно до 20 числа місяця, наступного за звітним періодом надається звітність, щодо соціального захисту  дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів; щомісячно до 20 числа з наростаючим підсумком надається звітність, щодо забезпечення прав дітей, які виховуються в сім`ях, в умовах проведення карантинних заходів; щоквартально до 01 числа місяця, наступного за звітним періодом надається звітність щодо здійснення заходів попередження насильства в сім`ї; щоквартально до 05 числа місяця надається звітність про дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа, дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, а також дітей, розлучених із сім`єю, які не є громадянами України; щомісячно до 26 числа інформація про дітей, які перебувають в медичних закладах без супроводу законних представників; щомісячно до 31 числа – інформація про кількість проведених перевірок та пропозицій щодо припинення виплати допомоги при народженні (усиновленні); щомісячно до 20 числа – інформація про заходи соціального захисту окремих категорій дітей; щомісячна інформація про дітей, які евакуйовані з 24.02.2022 без батьків чи законних представників (не в складі закладів), а також щоквартальна та щорічна аналітична, статистична звітність з діяльності служби у справах дітей. 

Покладені на Службу обов’язки виконуються в повному обсязі, не допускаючи порушення термінів розгляду звернень та заяв громадян, виконання нормативних документів.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Оцініть роботу апарату Жовтанецької сільської ради

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь