Жовтанецька громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Кам’янка-Бузька ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області інформує!

Дата: 12.09.2022 14:57
Кількість переглядів: 151

Державна податкова служба України діє виключно у рамках законодавства, вся інформація щодо діяльності Служби оприлюднюється на офіційних інформаційних ресурсах ДПС. 

До таких інформаційних ресурсів ДПС належать: 

- вебпортал ДПС: https://tax.gov.ua 

-субсайт ГУ ДПС у львівській області :/https://lv.tax.gov.ua/ 

- сторінки у соцмережах: 

https://t.me/tax_gov_ua

https://www.facebook.com/TaxUkraine

  

https://t.me/tax_service_Lviv

https://www.facebook.com/tax.Lviv

  

- youtube-канал: 

 https://www.youtube.com/TaxUkraine 

https://m.youtube.com/channel/UCJx2gXI4ir_BJs5UHn15d9w

  

Просимо платників податків бути обережними та уважними, користуватись офіційними джерелами інформації. 

 

Підприємство здійснює виключно безготівкові розрахунки. Чи необхідно застосовувати РРО?

  Кам’янка-Бузька ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області нагадує, що РРО та/або програмний РРО можна не застосовувати при отриманні оплати виключно у безготівковій формі, здійсненої споживачами: 

- шляхом переказу коштів із розрахункового рахунку на розрахунковий рахунок через установу банку (IBAN, онлайн банкінг); 

- шляхом безпосереднього внесення готівки через касу банку для подальшого перерахування на розрахунковий рахунок; 

- через платіжний термінал та/або ПТКС, який належить банку. 

 

Внесено зміни до Податкового кодексу України, які стосуються благодійної допомоги та одноразового (спеціального) добровільного декларування

   Законом України від 15 серпня 2022 року № 2516-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо звільнення від оподаткування благодійної допомоги, виплаченої на користь членів сімей поранених та загиблих учасників бойових дій під час участі у відсічі збройній агресії та забезпеченні національної безпеки України» (набрав чинності 02.09.2022) внесено зміни до Податкового кодексу України (далі – Кодекс). 

1. Положення абзацу другого п.п. «в» п.п. 165.1.54 п. 165.1 ст. 165 Кодексу  викладено у новій редакції, якою, зокрема, визначено право на отримання благодійної допомоги учасниками бойових дій, які зазнали поранення, контузії чи іншого ушкодження здоров’я, загинули, померли внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, які захищають (захищали) незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, беруть (брали) безпосередню участь у відсічі збройної агресії та забезпеченні національної безпеки, усуненні загрози небезпеки державній незалежності України, її територіальній цілісності у період дії воєнного, надзвичайного стану в Україні, перебуваючи безпосередньо в районах здійснення зазначених заходів, або членами сімей таких учасників бойових дій. 

При цьому новою редакцією п.п. «в» п.п. 165.1.54 п. 165.1 ст. 165 Кодексу встановлено конкретний перелік фізичних осіб, які віднесені до членів сімей учасників бойових дій та/або учасників масових акцій громадського протесту в Україні. 

Так, «для цілей цього підпункту до членів сімей учасників бойових дій та/або учасників масових акцій громадського протесту в Україні належать: 

батьки (якщо вони до досягнення особою повноліття не були позбавлені стосовно неї батьківських прав); 

дід та баба (якщо батьки померли); 

інший із подружжя (якщо він (вона) не одружилися вдруге); 

малолітні та/або неповнолітні діти; 

повнолітні діти, які навчаються за денною або дуальною формою здобуття освіти у закладах професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, до закінчення ними закладів освіти, але не більше ніж до досягнення 23 років; 

повнолітні діти, які не мають своїх сімей; 

повнолітні діти, які мають свої сім'ї, але стали особами з інвалідністю до досягнення повноліття; 

утриманці загиблого (померлого), яким у зв'язку з цим виплачується пенсія». 

2. Продовжено процедуру одноразового (спеціального) добровільного декларування до 1 березня 2023 року. 

Крім того, у разі вибору декларантом, який подав одноразову (спеціальну) добровільну декларацію після 31 серпня 2022 року, у межах одноразового (спеціального) добровільного декларування ставки збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування, що передбачає сплату такого платежу трьома рівними частинами, сплата збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування здійснюється декларантом у такому порядку: 

першого платежу - протягом 30 календарних днів з дати подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації; 

другого платежу - до 1 травня 2024 року; 

третього платежу - до 1 травня 2025 року. 

 

Для переходу на спрощену систему оподаткування з ІV кварталу 2022 року подайте заяву до 15 вересня

  Кам’янка-Бузька ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області нагадує, що відповідно до п.п. 298.1.4 п. 298.1 ст. 298 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) суб’єкт господарювання, який є платником інших податків і зборів відповідно до норм ПКУ, може прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування шляхом подання заяви до контролюючого органу не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу. Такий суб’єкт господарювання може здійснити перехід на спрощену систему оподаткування один раз протягом календарного року. 

Перехід на спрощену систему оподаткування суб’єкта господарювання, зазначеного в абзаці першому п.п. 298.1.4 п. 298.1 ст. 298 ПКУ, може бути здійснений за умови, якщо протягом календарного року, що передує періоду переходу на спрощену систему оподаткування, суб’єктом господарювання дотримано вимоги, встановлені в п. 291.4 ст. 291 ПКУ 

До поданої заяви додається розрахунок доходу за попередній календарний рік, який визначається з дотриманням вимог, встановлених главою 1 «Спрощена система оподаткування, обліку та звітності» розд. XIV ПКУ. 

Таким чином, суб’єкти господарювання, які бажають з 1 жовтня поточного року перейти на сплату єдиного податку або змінити групу єдиного податку, повинні подати  заяву встановленої форми про право застосування спрощеної системи оподаткування. Граничний термін – 15 вересня. 

Якщо ж навпаки бажаєте відмовитись від спрощеної системи, то заяву слід подати до 20 вересня. 

Більш детально за посиланням: https://zir.tax.gov.ua/main/bz/view/?src=ques&id=26551. 

  

Про надання інформації

 

    Кам’янка-Бузька ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області в доповнення до листів від 17.08.2022 року №237/13-01-12-04-10 та від 19.08.2022 року №241/13-01-12-04-10 щодо листування з платниками податків через Електронний кабінет повідомляє, що у розділі «Заяви,запити» у приватній частині Електронного кабінету розміщено форму J/F 1391602 «Заява про бажання отримувати документ через Електронний кабінет.

                      Про проведення сеансу телефонного зв’язку «гаряча лінія»

  На запитання платників податків щодо новацій податкового законодавства відповідала під час сеансу телефонного зв’язку “гаряча лінія” заступник начальника Кам’янка-Бузької ДПІ ГУ ДПС у Львівській області Оксана Солонинка. 

- Як здійснюється програмування найменування товарів (послуг) в ПРРО?

Програмування товарів/послуг в ПРРО здійснюється суб’єктом господарювання/оператором (касиром) самостійно шляхом додавання товарів/послуг або шляхом імпорту даних переліку (файлу у форматі CSV), який формується згідно з інструкцією користувача ПРРО. 

- Умови реєстрації РРО/ПРРО для ФОП, який надає послуги з використанням Інтернет із власної квартири.

У разі, якщо місце проживання фізичної особи-підприємця є місцем, де провадиться підприємницька діяльність, або воно пов’язане із здійсненням підприємницької діяльності, то ФОП відповідно до вимог пункту 63.3 статті 63 Податкового кодексу України має подати повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, повідомивши про місце проживання як про об’єкт оподаткування, після чого на такий об’єкт може бути зареєстроване РРО та/або ПРРО.  

- Чи необхідно скасовувати апаратний РРО та реєструвати програмний?

Законодавчо не встановлено обмежень щодо використання суб’єктом господарювання наряду з апаратним програмного РРО. 

Суб’єкт господарювання самостійно, виходячи з власних потреб, обирає вид РРО (програмний та/або апаратний) засобами якого має намір здійснювати реєстрацію розрахункових операцій відповідно до вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». 

У разі, якщо суб’єкт господарювання приймає рішення використовувати програмний РРО замість апаратного, реєстрацію апаратного РРО необхідно скасувати.  

- Як працювати з Програмним РРО в «офлайн-режимі»?

Порядок застосування РРО у тому числі під час роботи в режимі офлайн встановлений Порядком реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних РРО, що розроблений відповідно до статті 7 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». 

 

 

 

Начальник

Кам’янка-Бузької ДПІ

Головного управління

ДПС у Львівській області                                                                                   Тарас ПЕЧОРА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Оцініть роботу апарату Жовтанецької сільської ради

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь