Жовтанецька громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулося перше засідання комісії з питань захисту прав дитини виконавчого комітету Жовтанецької сільської ради

Дата: 03.02.2022 18:29
Кількість переглядів: 432

Фото без опису3 лютого 2022  року сільський голова Жовтанецької сільської ради Ярослав Деркач провів перше засідання комісії з питань захисту прав дитини виконавчого комітету Жовтанецької сільської ради, створеної відповідно до рішення виконавчого комітету Жовтанецької сільської ради від 27 січня 2022 року №03.

Комісія з питань захисту прав дитини є консультативно-дорадчим органом, що у своїй діяльності керується Конституцією України, Сімейним і Цивільним кодексами України, Законами України "Про місцеве самоврядування в Україні", "Про охорону дитинства", "Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування", "Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей", "Про освіту", "Про соціальні послуги", "Про соціальну роботу з сім'ями, дітьми та молоддю", Конвенцією ООН про права дитини, актами Президента України та Кабінету Міністрів України, іншими нормативно-правовими актами, а також Положенням про Комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету Жовтанецької сільської ради, розробленим відповідно до Типового Положення про Комісію з питань захисту прав дитини, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 року № 866 зі змінами від 06.10.2021 року.

Дана комісія здійснює свою діяльність для результативного вирішення проблем виховання та всебічного розвитку дитини, реалізації прав та інтересів дитини, зокрема сприяння забезпеченню реалізації прав дитини на життя, охорону здоров'я, освіту, соціальний захист, сімейне виховання та всебічний розвиток.

На порядок денний засідання даної комісії виносилися важливі питання, що стосуються соціально-правового захисту дитини, зокрема була розглянута заява матері щодо надання висновку органу опіки та піклування про доцільність позбавлення батьківських прав батька відносно їх спільної малолітньої дитини. Членами комісії було ретельно вивчено документи, з’ясовано всі факти та обставини. За результатами засідання комісією були прийняті компетентні та виважені рішення, спрямовані на захист прав та інтересів дитини. Організаційне забезпечення діяльності Комісії здійснювалося Службою у справах дітей Жовтанецької сільської ради Львівського району Львівської області.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Оцініть роботу апарату Жовтанецької сільської ради

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь