Жовтанецька громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Кам’янка-Бузька ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області інформує! Чи є подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації фактом підтвердження переходу права на активи, які зазначаються у такій декларації?

Дата: 03.12.2021 10:34
Кількість переглядів: 315

   Кам’янка-Бузька ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області повідомляє, що відповідно до абзацу третього п. 1 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації (далі – Декларація) не є окремим спеціальним порядком офіційного визнання або підтвердження державою фактів виникнення, переходу або припинення прав на активи, щодо яких подається така Декларація. 

Фіксований єдиний податок для ФОП у грудні не зміниться

  Кам’янка-Бузька ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області повідомляє, що мінімальна зарплата з 1 грудня збільшується з 6000 грн. до 6500 грн. 

У зв’язку з цим для усіх фізичних осіб-підприємців незалежно від обраної системи оподаткування мінімальний страховий внесок з ЄСВ за грудень становитиме 1430 грн. 

Тобто, у січні 2022 року за грудень слід буде сплатити 1430 грн. єдиного внеску або за IV квартал (для тих ФОП, що сплачують ЄСВ поквартально) – 4070 грн. ЄСВ (1320, 1320 і 1430 грн.) 

Сума єдиного податку у грудні для ФОП 1 і 2 групи залишаються незмінними – 227 та 1200 грн. відповідно. 

Задекларуйте право на податкову знижку

  Кам’янка-Бузька ДПІ Головного управління ДПС у Львівській нагадує, що декларацію про майновий стан і доходи з метою отримання податкової знижки, платники податків подають за місцем податкової адреси. 

У формі декларації для платників податків, які декларують право на податкову знижку, введено окрему позначку у розділі категорія платника, у зв’язку з тим, що такі платники мають окремий граничний строк подання податкової декларації — по 31 грудня включно наступного за звітним податкового року. 

Також передбачено окремий додаток ФЗ для здійснення розрахунку суми податку, на яку зменшуються податкові зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб, у зв’язку із використанням права на податкову знижку. 

При направленні декларації засобами електронного зв’язку можливо скористатися електронним сервісом в «Електронному кабінеті», який передбачає часткове автоматичне заповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та відомостей щодо об’єктів нерухомого (рухомого) майна. 

Також, податкову декларацію  можна подати особисто або уповноваженою на це особою; або надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення. 

Чи всі підприємці на спрощеній системі оподаткування мають використовувати касові апарати в 2022 році?

   Кам’янка-Бузька ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області повідомляє, що з 1 січня 2022 року підприємці-платники єдиного податку другої – четвертої груп у разі проведення готівкових розрахунків зобов'язані застосовувати реєстратори розрахункових операцій, крім спрощенців першої групи і фізичних осіб, які продають на ринку вживані речі та продукти власного підсобного господарства. Крім того, підприємці платники єдиного податку, які здійснюють розрахунки виключно в безготівковій формі шляхом перерахування коштів за товар чи послугу банківським переказом на розрахунковий рахунок продавця через установу банку чи внесення готівки через касу банку, не зобов'язані застосовувати РРО. 

Рекомендуємо платникам єдиного податку другої – четвертої груп, які проводять готівкові розрахунки, завчасно потурбуватись про реєстрацію програмних чи класичних касових апаратів. 

В яких випадках декларант має право подати нову звітну одноразову (спеціальну) добровільну декларацію?

     Кам’янка-Бузька ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області повідомляє, що відповідно до п.п. 6.3 п. 6 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) у період проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування відповідно до підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ декларант має право уточнити інформацію, зазначену у попередньо поданій одноразовій (спеціальній) добровільній декларації (далі – Декларація), виключно шляхом подання нової Декларації у порядку, визначеному підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ. При цьому попередньо подана Декларація, інформація з якої уточнюється, вважається анульованою. Після завершення періоду проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування платник податків має право подати уточнюючий розрахунок до раніше поданої Декларації виключно у випадках, передбачених підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ. 

Податківці Кам’янеччини роз’яснюють відвідувачам новації добровільного декларування

    Фахівці Кам’янка-Бузької ДПІ у ході відвідування платниками Центру обслуговування ознайомлюють їх з презентаціями та інформаційними стендами, а також проводять робочі зустрічі з платниками податків з питань наповнення бюджету та популяризації податкових новацій. 

Також роз’яснюються права громадян на одноразове (спеціальне) добровільне декларування, яке передбачене Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету». 

Зокрема, у ході діалогу популяризуються законодавчі норми, що визначають перелік активів, які слід декларувати та які відомості слід зазначати в одноразовій спеціальній декларації, ставки та строки сплати збору з одноразового добровільного декларування, приклади заповнення форми одноразової добровільної декларації та порядок її подачі через електронний кабінет платника. 

 

 

 

Начальник

Кам’янка-Бузької ДПІ

Головного управління

ДПС у Львівській області                                                                                 Тарас ПЕЧОРА


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Оцініть роботу апарату Жовтанецької сільської ради

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь