Жовтанецька громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Жовтанецька ОТГ одна із кращих в області за фінансовими показниками 9 місяців 2020 року

Дата: 19.11.2020 16:38
Кількість переглядів: 1130

За результатами аналізу бюджетів ОТГ України за 9 місяців 2020 року  було сформовано рейтинги об’єднаних громад у розрізі 5 груп за критерієм чисельності населення. Зокрема, Жовтанецька ОТГ займає третє місце за окремими показниками виконання місцевого бюджету ОТГ  за 9 місяців 2020 року в області  серед громад із чисельністю населення 5-10 тис.осіб., поступаючись лише Славській та Підберізцівській громадам. Показник дотаційності бюджету Жовтанецької сільської ради за результатами січня-вересня 2020 року є  0,0%, тобто цього року громада є повністю бездотаційною.

За результатами 9 місяців 2020 року проведено оцінювання та сформовано рейтинг ОТГ за такими фінансовими показниками:

  1. доходи загального фонду на 1-го мешканця (співвідношення обсягу надходжень доходів загального фонду без трансфертів до кількості мешканців відповідної ОТГ);   Середній показник доходів у розрахунку на 1-го мешканця становить у Групі 3 (від 5 до 10 тис. осіб) – 3 276,7 грн. Жовтанецька ОТГ - 3 394,7 грн. (більше середнього показника серед громад України даної групи)
  2. видатки загального фонду на 1-го мешканця (співвідношення обсягу видатків загального фонду до кількості мешканців відповідної ОТГ);    Середній показник видатків у розрахунку на одного мешканця становить у Групі 3 (від 5 до 10 тис. осіб) – 4 781,4 грн. Жовтанецька ОТГ- 4 929,7 грн. (більше середнього показника серед громад України даної групи)
  3. видатки на утримання апарату управління у розрахунку на 1-го мешканця (співвідношення обсягу видатків на утримання апарату управління, проведених за рахунок коштів загального фонду, до кількості мешканців відповідної ОТГ); Середній показник видатків на утримання апарату управління у розрахунку на 1-го мешканця становить у Групі 3 (від 5 до 10 тис. осіб) – 858,3 грн. Жовтанецька ОТГ- 718,6 грн. (менші видатки серед громад України даної групи)
  4. рівень дотаційності бюджетів (співвідношення обсягу базової чи реверсної дотації до загальної суми доходів загального фонду бюджету ОТГ з урахуванням базової чи реверсної дотації без урахування субвенцій з державного бюджету); У Групі 3 по 15 громадах показник дотаційності перевищує 50% (5,4% від загальної кількості громад у групі), найвище значення становить 65%. Жовтанецька ОТГ- 0% (громада повністю бездотаційна)
  5. співвідношення видатків на утримання апарату управління із сумою доходів загального фонду (співвідношення видатків на утримання апарату управління органів місцевого самоврядування із сумою доходів загального фонду без урахування трансфертів з державного бюджету, у відсотках); Середній показник видатків на утримання апарату управління у у Групі 3 (від 5 до 10 тис. осіб) – 32,4%. Жовтанецька ОТГ-21,2% (видатки на утримання апарату управління є значно нижчими середнього рівня по Україні серед громад даної групи)
  6. питома вага заробітної плати у видатках загального фонду бюджету ОТГ (відсоткова частка проведених із загального фонду бюджету видатків на заробітну плату з нарахуваннями до обсягу видатків загального фонду бюджету без урахування трансфертів, перерахованих з бюджету ОТГ до інших бюджетів);     Середній показник частки заробітної плати у видатках загального фонду становить у Групі 3 (від 5 до 10 тис. осіб) – max – 96,8%, min – 36,8%, Жовтанецька ОТГ- 85,6%
  7. питома вага капітальних видатків у загальному обсязі видатків (частка капітальних видатків у сумарному обсязі видатків загального та спеціального фонду відповідного бюджету ОТГ). Середній показник питомої ваги капітальних видатків у загальному обсязі видатків становить по Групі 3 (від 5 до 10 тис. осіб) – 9,7%. Жовтанецька ОТГ- 11,8 % (вище середнього показника по Україні)

Аналіз проведено у розрізі 872 ОТГ (по тих, що у 2020 році мають прямі міжбюджетні відносини з державним бюджетом), які згруповано за критерієм чисельності населення, в окрему групу виділено міста обласного значення, у котрих відбулася процедура об’єднання чи приєднання згідно Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад»:

  • Група 1 – ОТГ з чисельністю населення понад 15 тис. жителів;
  • Група 2 – ОТГ з чисельністю населення від 10 до 15 тис. жителів;
  • Група 3 – ОТГ з чисельністю населення від 5 до 10 тис. жителів;
  • Група 4 – ОТГ з чисельністю населення менше 5 тис. жителів;
  • Група 5 – ОТГ-міста обласного значення.

Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Оцініть роботу апарату Жовтанецької сільської ради

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь