Жовтанецька громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Зустріч жителів сіл Горпин та Вирів із головою громади Ярославом Деркачем

Дата: 19.06.2017 16:03
Кількість переглядів: 1285

Фото без опису

18 червня 2017 року відбулася перша виїзна зустріч голови громади Ярослава Деркача із жителями сіл Горпин та Вирів. Зустріч відбувалася за участі керівного складу об’єднаної громади, керівників структурних підрозділів Жовтанецької сільської ради, представників медицини, освіти та культури.

На початку зустрічі голова громади Я.С.Деркач ознайомив всіх присутніх із загальною проведеною роботою сільської ради, розповів про основні напрями соціально-економічного розвитку громади та про основні завдання, над вирішенням яких працюють органи виконавчої влади громади.

Начальник фінансового управління Петро Токар ознайомив всіх присутніх із загальною характеристикою бюджету сільської ради та розказав про основні видатки заплановані на цей рік.

Фото без опису   

Головний лікар Жовтанецької АЗПСМ- Мирослава Чінка, розповіла присутнім про роботу проведену в покращенні медичного обслуговування на первинному рівні та ознайомила із планами на подальшу роботу, а саме: покращення матеріально-технічної бази ФАПів у всіх населених пунктах, забезпечення працівників комфортними умовами праці для якісного обслуговування населення та плани про перенесення ФАПу в с. Вирів із аварійного приміщення в приміщення в адмін. будинку. Також із бюджету було виділено 50 тис. грн для закуплення медикаментів першої необхідності. Станом на даний час уже закуплено медикаментів на 15 тис. грн і розвезено по всіх ФАПах та амбулаторіях громади. Дані медикаменти видаватимуться лікарями безкоштовно при звертанні жителів громади за медичною допомогою.

Фото без опису  Фото без опису

Голова громади Ярослав Деркач наголосив, що здоров’я і життя жителів громади перш за все і тому керівництво громади робитиме все можливе щоб забезпечити населення якісним медичним обслуговуванням первинного рівня.

Одним із основних напрямків роботи в громаді залишається шкільна та дошкільна освіта. Ірина Вус, кандидат на посаду начальника відділу освіти Жовтанецької сільської ради, ознайомила всіх присутніх із станом шкіл та дошкільних закладів. Та ознайомила присутніх про створення опорного навчального закладу в громаді на базі Жовтанецький НВК "ЗОЗ I-III ст. - ДЗ", який реорганізовано рішенням сесії сільської ради від 13 червня 2017 року. Філіями опорного закладу стали школи сіл Вирів, Вихопні та Грабовець.

Фото без опису

“Повноцінно відділ освіти громади почне функціонувати з 1 липня. Ми матимемо три шкільних автобуси, які нам передає районний відділ освіти. Вже розроблено маршрути школяриків для довозу усіх школярів громади до місць їхнього навчання. Також виділено  150 тис. грн на поточні ремонти шкіл в літній період. Усі директори шкіл написали потребу в матеріалах і за цією потребою  було зроблено закупки і уже в липні буде доставлено по школах громади. І ще одним із основних питань залишається харчування дітей в школах. Вирішенням даного питання займатиметься відділ освіти спільно з керівництвом громади” – проінформував голова громади.

Важливою темою для обговорення стала тема благоустрою прибудинкових територій та каналізування. Харачко Андрій, начальник відділу землевпорядкування та архітектури наголосив, що спускання каналізаційних відходів в меліоративний канал – ЗАБОРОНЕНО і при виявленні порушників цього буде складено акт, а надалі накладено штраф.

Мешканці  активно включилися в діалог з головою громади і ставили питання, які найбільше хвилюють їх сьогодні.

На кінець зустрічі голова громади Ярослав Деркач подякував мешканцям за спілкування та запевнив, що керівництво громади завжди відкрите для кожного жителя і наголосив, що спільними зусиллями керівництва та жителів громади ми зможемо збудувати процвітаючу громаду.

  Фото без опису  Фото без опису

   Фото без опису  Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Оцініть роботу апарату Жовтанецької сільської ради

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь