Жовтанецька громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Жовтанецька ОТГ на крок ближче до створення сучасного ЦНАПу

Дата: 03.10.2019 14:30
Кількість переглядів: 1368

На черговій сесії Жовтанецької сільської ради було затверджено проектну документацію по капітальному ремонту приміщення комунальної власності під сучасний Центр надання адміністративних послуг ( проект ЦНАПу на фото).

З формуванням Жовтанецької  об’єднаної територіальної громади та децентралізації владних повноважень, зокрема у сфері надання адміністративних послуг, виникає потреба у створенні Центру надання адміністративних послуг. Саме створення такого центру наблизить адміністративні послуги до громадян, яким не буде потреби їхати до району чи області для їх отримання.

На території села Жовтанці знаходиться будівля комунальної власності, яка потребує капітального ремонту. Ця будівля розташована в центрі села Жовтанці біля адміністративного будинку, де розташовані всі адміністративні, соціально-культурні та торгові об’єкти, поряд  автобусна зупинка, комунальне підприємство. В цілому, дуже зручне розташування для надання послуг громадянам.

Крім того, згідно проектно-кошторисної документації в приміщенні даної будівлі планується зробити капітальний ремонт, що вже зробить адміністративні послуги доступнішими, прозорими, зручними та затишними для людей. Вхід до Центру облаштовується пандусом для осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Завдяки відкриттю нового ЦНАПу мешканці громади, а понад 9 тисяч осіб, а також жителі прилеглих сіл та селищ зможуть доступно, якісно та швидко отримувати адміністративні послуги в новому сучасному приміщенні. Спочатку це буде близько 40 послуг, а з часом їх перелік має зростати.

Відкриття ЦНАПу у відремонтованому і належно оснащеному приміщенні буде здобутком Жовтанецької  ОТГ, яка стане на крок ближче до європейських стандартів та докладе максимум зусиль задля наближення адміністративних послуг до людей.

Довідково нагадуємо, що комісія з відбору Програми «U-LEAD з Європою» у складі експертів Програми, представників Секретаріату Кабінету Міністрів України, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житловокомунального господарства України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Міністерства соціальної політики України, проаналізувала 179 заявок, що надійшли для отримання допомоги на створення / модернізацію ЦНАП, та відібрала 150 кандидатів для участі у Фазі Впровадження. 

Серед відібраних на Львівщині наша Жовтанецька громада та Дублянська,Меденицька, Новоміська, Шегинівська громади та міста Дрогобич і Червоноград. 

Конкретні види допомоги та її обсяги будуть визначені спільно Програмою та громадою, з урахуванням методологічних підходів Програми до функціонування належного ЦНАП та за результатами візитів до кожної громади. Метою візитів є детальне оцінювання реальних потреб та визначення заходів щодо модернізації та створення ЦНАП. У разі виявлення непереборних перешкод для участі у Програмі або надання громадою недостовірної інформації заявка може бути відхилена на будь-якому етапі.

З 1 серпня 2019 року з кожною громадою будуть контактувати та відвідають уповноважені спеціалісти Програми. Протягом серпня-грудня 2019 року для спроможних громад будуть розроблені технічні завдання для створення чи модернізації ЦНАП. Детальніше про технічне завдання за посиланням

 

Нагадуємо, що у квітні 2019 року команда напряму з покращення якості адміністративних послуг Програми «U-LEAD з Європою» оголосила четвертий раунд відбору громад для надання допомоги у модернізації та створенні ЦНАП. Комісія у складі експертів Програми, представників Секретаріату Кабінету Міністрів України, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Міністерства соціальної політики України, проаналізувала 179 заявок з 24 областей України та відібрала 150 для подальшого аналізу спроможності громад та розробки технічних завдань для створення чи модернізації ЦНАП.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Оцініть роботу апарату Жовтанецької сільської ради

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь