Жовтанецька громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відповідальність за порушення трудового законодавства

Дата: 03.05.2019 10:05
Кількість переглядів: 574

    Фото без опису    Вкотре нагадуємо, що Законом України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» з 01.01.2019 р. розмір мінімальної заробітної плати встановлено на рівні 4 173 грн. Таким чином, поряд із збільшенням мінімальної заробітної плати зросли і розміри штрафних санкцій, передбачених за порушення трудового законодавства.

Якщо роботодавець здійснить: фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору; оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час; виплату заробітної плати (винагороди) без нарахування та сплати єдиного внеску, то за такі порушення йому варто очікувати на фінансову відповідальність у вигляді 30 мінімальних зарплат, а саме 125 190 грн. щодо кожного працівника.

Якщо ж роботодавець не дотримуватиметься мінімальних державних гарантій в оплаті праці (наприклад, за недоплату за роботи в нічний час, роботи в вихідний або святковий день, понадурочної роботу та інші питання оплати праці); встановлених законом гарантій і пільг працівникам, які залучаються до виконання обов’язків, передбаченнях законами України, тоді до нього застосують фінансове покарання у вигляді 10 мінімальних зарплат — 41 730 грн.

За порушення встановлених строків виплати заробітної плати працівникам, інших виплат, передбачених законом про працю, більш як за один місяць, чи виплату їх не в повному обсязі, роботодавець відповість трьома мінімальними зарплатами — 12 519 грн..

І найменший розмір фінансової відповідальності одна мінімальна зарплата, тобто 4 173 грн. передбачено за порушення інших вимог трудового законодавства.

Окрім фінансових санкцій, за фактичний допуск працівника без трудового договору та за несвоєчасне повідомлення фіскальної служби про прийняття працівника на роботу до керівників підприємств застосують адміністративну відповідальність у розмірі від 8 500 грн. до 17 000 грн.

Наприклад, фактичний доступ до роботи працівника без трудового договору (наказу) може стати роботодавцю у 142 190 грн. (125 190 грн. + 17 000 грн.) + виплати такому працівнику заробітної плати у розмірі не нижче середньої заробітної плати за відповідним видом економічної діяльності у регіоні за відповідний період.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Оцініть роботу апарату Жовтанецької сільської ради

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь