Жовтанецька громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

СОЦІАЛЬНА ПІДТРИМКА БАГАТОДІТНИХ РОДИН

Дата: 09.04.2019 13:59
Кількість переглядів: 730

З метою покращення матеріального стану багатодітних сімей та створення належних умов для виховання дітей у багатодітних сім’ях  Урядом прийнято постанову Кабінету Міністрів України «Деякі питання надання соціальної підтримки багатодітним сім’ям» від 13.03.2019 № 250.

Це крок Уряду, спрямований на підтримку родин з дітьми та збільшення народжуваності в країні. Зокрема, з вересня минулого року всі новонароджені отримують «пакунок малюка», а також в цьому році у родин з’явилася можливість отримувати від держави доплату за послуги няні.

З 1 квітня 2019 р. багатодітні родини отримуватимуть щомісяця 1700 грн. від держави на третю, четверту і кожну наступну дитину до досягнення нею шести років. Допомога призначатиметься і виплачуватиметься органами соцзахисту населення за місцем проживання родинигромадянам України, іноземцям та особам без громадянства, які постійно проживають в Україні. Допомога за місцем фактичного проживання призначається за умови неотримання зазначеної допомоги за зареєстрованим місцем проживання заявника.

Допомога надається одному з батьків дитини, які постійно проживають разом з дитиною. Документи, необхідні для призначення допомоги, подаються заявником особисто.

 Для призначення допомоги органу соціального захисту населення за умови пред’явлення паспорта громадянина України або іншого документа, що посвідчує особу та підтверджує її спеціальний статус, подається:

  • заява одного з батьків, з яким постійно проживає дитина, що складається за формою, затвердженою Мінсоцполітики;
  • копії посвідчення батьків багатодітної сім’ї (з пред’явленням оригіналу) та посвідчення дитини з багатодітної сім’ї (з пред’явленням оригіналу);
  • копії свідоцтв про народження всіх дітей (з пред’явленням оригіналів).

Жителі Жовтанецької ОТГ з необхідними документами для призначення допомоги можуть звертатися у Відділ надання соціальних послуг Жовтанецької сільської ради. Подані документи опрацьовуються в сільській раді  та передаються відповідним органам соціального захисту населення.

 

Додатково:

 

З вересня 2018 року працює урядова ініціатива «Пакунок малюка». Кожний новонароджений отримує від держави пакет з найнеобхіднішими в перші місяці життя речами. Зокрема, це одяг, підгузки, пелюшки тощо. Дитина з перших днів життя отримує все необхідне, незалежно від рівня матеріального забезпечення батьків. 

З 2019 року запрацював ще один вид соціальної допомоги батькам малюків – «муніципальна няня». Крім щомісячних 860 гривень виплат на дитину сім’я може безповоротно щомісяця отримуватище 1 626 гривень на відшкодування послуги няні. Батьки самостійно обирають няню, укладають з нею цивільно-правовий договір, який не потребує нотаріального завірення. Після цього вони мають подати документи в управління соціального захисту населення для оформлення компенсації послуги «муніципальна няня». Компенсація виплачуватиметься управлінням соцзахисту населення в кінці кожного місяця й автоматично переглядатиметься щороку відповідно до прожиткового мінімуму на дітей віком до шести років, установленого за станом на 1 січня відповідного року. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Оцініть роботу апарату Жовтанецької сільської ради

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь