Жовтанецька громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Голови ОТГ Львівщини обговорили інструменти управління громадою

Дата: 26.12.2018 16:33
Кількість переглядів: 947

Фото без опису

22 грудня  у Львівському ЦРМС голови об’єднаних територіальних громад обговорювали інструменти управління громадою, формати взаємодії з громадськістю та злагодженість командної роботи. Семінар «Інструменти управління громадою» відбувся у Львівському Центрі розвитку місцевого свмоврядування, створеному за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України.

Участь у заході взяв голова Львівської ОДА Олег Синютка, який звернув увагу на динаміку реформи децентралізації та зростання кількості громад. Йшлося також і про співпрацю на 2019 рік.

Своїм практичним досвідом та цікавими кейсами поділилися експерти семінару: керівник Західноукраїнського відділення фонду «Відродження» Оксана Дащаківська і волонтер Корпусу Миру в Україні Патріс Станкавіч.

Волонтер Патріс Станкавіч, яка вже рік працює в Гніздичівській громаді, та має чималий досвід в управлінні проектами і персоналом, звернула увагу керівників громад на стилі управління і лідерства.

«Коли я спілкуюся з керівником чи менеджером, відчуваю, що важливим є він. Коли я спілкуюся з лідером, відчуваю, що важливим є я. Справжній лідер зважає на своїх працівників, мотивує їх, дає можливість реалізовувати свій потенціал і зростати», - зазначила волонтерка.

Патріс Станкавіч також наголосила на важливості стратегічного планування розвитку громади, візуалізації очікувань і делегуванні повноважень, яке би дозволило ефективно використовувати свій робочий час і працівників.

Оксана Дащаківська підняла «градус» дискусії про місцевих активістів. Голови ОТГ дискутували про так звану драбину участі громадян, яка демонструє рівень політичної культури населення та готовності розподіляти обов’язки й відповідальність за прийняті рішення влади і мешканців.

«Люди хочуть з вами поспілкуватися і побачити результати вашої роботи у короткій перспективі, а не один раз у кінці року. Ніхто не стане переглядати вашу презентацію на 109 слайдів. Неформальне спілкування працює краще, аніж електронні петиції», - стверджує Оксана Дащаківська.

ДЖЕРЕЛО НОВИНИ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Оцініть роботу апарату Жовтанецької сільської ради

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь