Жовтанецька громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«Пошанування пам’яті невинно убієнних – нагадування усім, що злочин не може залишитись непокараним», - Анатолій Карась

Дата: 23.11.2018 09:38
Кількість переглядів: 658

Геноцид українського народу під назвою Голодомор призвів до величезних руйнувань: гуманітарних, психологічних та фізичних.

Усьому народові і владі України потрібно усвідомити, що суспільство перебуває в пост геноцидному стані, вихід з якого повинен бути комплексним та системним. Зокрема, гідне пошанування пам’яті жертв Голодомору та поширення правдивої інформації серед молодого покоління дозволить сформувати принципову та нездоланну історичну пам'ять нації. Такої думки дотримується доктор філософських наук, професор Анатолій Карась.

«Ми усі недооцінюємо згубного впливу того, що відбулось. Йдеться не лише про Голодомор, а й загалом про нищення та всі репресії проти нашого народу. Якщо ми не будемо згадувати тих подій та передавати їх новим поколінням, це означатиме, що страждання невинно закатованих були марними, а відтак маємо бути готовими до того, що катюги готові робити знов те саме. Страждання мільйонів замордованих українців перестануть бути марними, коли злочин буде покарано. А це уже наша сучасна зона відповідальності. Тому запалити свічку на вікні, зупинитись та хвилиною мовчання вшанувати своїх земляків – це маленька дещиця того, до чого ми можемо прикластися на своєму рівні для укріплення історичної памяті», - зазначив Анатолій Карась.

У суботу, 24 листопада, Львівщина відзначатиме 85-річницю Голодомору. Розпочнуться заходи панахидами у всіх храмах області. Опісля на площі біля пам’ятника Тарасові Шевченку розпочнуться жалобні заходи. Зокрема, о 15:30 відбудеться екуменічна панахида, о 16:00 - загальнонаціональна хвилина мовчання, опісля у центральні частині міста Львова лунатиме церковний передзвін у пам'ять про мільйони невинно убієнних українців.

Також о 16:00 Львівщина долучиться до Загальноукраїнської акції «Запали свічку пам’яті»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Оцініть роботу апарату Жовтанецької сільської ради

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь