Жовтанецька громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У селі Жовтанці проведено вуличну акцію "Ми - різні, ми - рівні"

Дата: 17.09.2018 15:08
Кількість переглядів: 1261

Фото без опису14 вересня працівниками відділу надання соціальних послуг Жовтанецької ОТГ було проведено вуличну масову акцію "Ми різні, ми-рівні". 

Метою акції було проведення інформаційної роботи з основ культури гендерної рівності, ознайомити громадян з питаннями забезпечення рівних прав та можливостей для жінок і чоловіків, сприяти формуванні гендерної культурои та подоланні усталених стереотипів щодо ролі та місця жінок і чоловіків у суспільстві, допомогти у вихованні соціально-компетентної толерантної особистості.

ДОВІДКОВО:

Гендерна рівність 

– "рівні права і рівні можливості для жінок і чоловіків у суспільстві, рівні умови для реалізації прав людини, участі в національному, політичному, економічному, соціальному та культурному розвитку, отримання рівних винагород за результатами участі".

Гендер — це певні соціальні ролі, що їх очікують від чоловіків і жінок. Жінка — насамперед мама, відповідальна за догляд за дітьми й іншими членами родини, за хатню роботу. А чоловік — радше професіонал, який фахово водить машину, експерт і знавець свого діла. Такі у суспільстві гендерні стереотипи — уявлення про соціальні ролі для чоловіків і жінок, базовані передусім на біологічних ознаках. Так звані традиційно жіночі ознаки називають фемінністю (чи жіночністю), а чоловічі — маскулінністю (чоловічністю).

Відомій фразі Зигмунда Фройда «Анатомія — це доля» можна протиставити вислів французької філософині Сімони де Бовуар із її праці «Друга стать» «Жінкою не народжуються — жінкою стають». Те саме справедливо і для чоловіків. Адже ми приходимо у світ, де вже існують певні очікування від наших ролей і сценаріїв поведінки; у процесі виховання й соціалізації ми навчаємося «правильних» ролей, які відповідають традиційним уявленням про маскулінність і фемінність.

Відповідно до Закону України «Про забезпечення рівних прав і можливостей чоловіків та жінок» (набрав чинності з 1 січня 2006 року) гендерна рівність трактується як рівний правовий статус жінок і чоловіків та рівні можливості для його реалізації, що дозволяє особам обох статей брати рівну участь у всіх сферах життєдіяльності суспільства.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Оцініть роботу апарату Жовтанецької сільської ради

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь