Жовтанецька громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У селі Жовтанці проведено вуличну акцію "Ми - різні, ми - рівні"

Дата: 17.09.2018 15:08
Кількість переглядів: 1328

Фото без опису14 вересня працівниками відділу надання соціальних послуг Жовтанецької ОТГ було проведено вуличну масову акцію "Ми різні, ми-рівні". 

Метою акції було проведення інформаційної роботи з основ культури гендерної рівності, ознайомити громадян з питаннями забезпечення рівних прав та можливостей для жінок і чоловіків, сприяти формуванні гендерної культурои та подоланні усталених стереотипів щодо ролі та місця жінок і чоловіків у суспільстві, допомогти у вихованні соціально-компетентної толерантної особистості.

ДОВІДКОВО:

Гендерна рівність 

– "рівні права і рівні можливості для жінок і чоловіків у суспільстві, рівні умови для реалізації прав людини, участі в національному, політичному, економічному, соціальному та культурному розвитку, отримання рівних винагород за результатами участі".

Гендер — це певні соціальні ролі, що їх очікують від чоловіків і жінок. Жінка — насамперед мама, відповідальна за догляд за дітьми й іншими членами родини, за хатню роботу. А чоловік — радше професіонал, який фахово водить машину, експерт і знавець свого діла. Такі у суспільстві гендерні стереотипи — уявлення про соціальні ролі для чоловіків і жінок, базовані передусім на біологічних ознаках. Так звані традиційно жіночі ознаки називають фемінністю (чи жіночністю), а чоловічі — маскулінністю (чоловічністю).

Відомій фразі Зигмунда Фройда «Анатомія — це доля» можна протиставити вислів французької філософині Сімони де Бовуар із її праці «Друга стать» «Жінкою не народжуються — жінкою стають». Те саме справедливо і для чоловіків. Адже ми приходимо у світ, де вже існують певні очікування від наших ролей і сценаріїв поведінки; у процесі виховання й соціалізації ми навчаємося «правильних» ролей, які відповідають традиційним уявленням про маскулінність і фемінність.

Відповідно до Закону України «Про забезпечення рівних прав і можливостей чоловіків та жінок» (набрав чинності з 1 січня 2006 року) гендерна рівність трактується як рівний правовий статус жінок і чоловіків та рівні можливості для його реалізації, що дозволяє особам обох статей брати рівну участь у всіх сферах життєдіяльності суспільства.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Оцініть роботу апарату Жовтанецької сільської ради

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь