Жовтанецька громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Народний дім села Велике Колодно Жовтанецької ОТГ преставив вироби народних умільців на етнофестивалі у смт.Добротворі

Дата: 20.08.2018 15:15
Кількість переглядів: 1732

Фото без описуВироби народних умільців Жовтанецької ОТГ було представлено на  фестивалі "Купальська містерія над Бугом", що відбувся у цю неділю в смт.Добротвір.  Організували та представили виставку активні учасники хорового колективу народного дому села Велике Колодно за сприянням сільського голови Ярослава Деркача.

За час проведення фестивалю, вироби наших умільців зібрали чимало поціновувачів, які з захопленням розглядали їх. Усіх гостей імпровізованої виставки пригощали домашньою випічкою, козацькими стравами, хмільними напоями та розважали українськими народними піснями. Відвідав творчу палатку Жовтанецької ОТГ і очільник Львівської області- Олег Синютка, який привітав усіх зі святом та поласував смачними частунками.

"Умільці наших сіл володіють рукоділлям, вишиванням, тканням, бісеруванням, ковальством, лозоплетінням, а також іншими талантами. У нашому наметі можна побачити  гобілени Харачко Ганни та Харачко Ольги, вироби з деревини -Величко Ярослава, вироби Кравець Галини та Катерини, Романів Марії, Лози Софії,  вироби з бісеру Романів Марії, . Ми пишаємось нашими майстрами і з радістю представляємо їх роботи на різноманітних фестивалях. І великою радістю є те, що роботи наших умільців викликають велике захоплення у гостей фестивалю"- зазначив спеціаліст сільської ради Роман Лоза

Обласний етнофестиваль «Купальська містерія над Бугом» відбувається уже вдруге. Це вже вдруге Кам’янеччина організовує для своїх мешканців, гостей такий фестиваль: цікаву концертну програму, конкурси, вікторини, народні гуляння.  Усі хто відвідав свято мали змогу оглянути виставку ужиткового мистецтва, яку оформляли завідуючі та директори Народних домів спільно з бібліотекарями району. Організаторами свята були Львівська обласна адміністрація, Кам’янка-Бузька райдержадміністрація, Кам’янка-Бузька районна рада, Добротвірська селищна рада, Агенція місцевого економічного розвитку, компанія ДТЕК.

Голова обласної державної адміністрації Олег Синютка привітав усіх з урочистим відкриттям фестивалю.

«Це спільна праця обласної і районної влади. Звичайно, це свято ніколи б не відбулося, якби його не підтримали самі люди. Сьогодні за тисячу кілометрів від Добротвора наше українське військо захищає наші кордони. Ми маємо сьогодні продемонструвати, що ми сьогодні маємо на тільки що захищати, але й кому захищати нашу Україну – єдину, неподільну, соборну. З добрими людьми і нашими християнськими традиціями».

Також очільник області поласував смачними частунками, які приготували для гостей свята кожна сільська рада району. При цьому Олег Михайлович  зазначив, що такої смакоти вже давно не смакував, яку мав змогу попробувати на святі.

Своєю чергою Олег Синютка подякував організаторам свята за доброту, працьовитість та щирість з якою вони зустрічають гостей фестивалю.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Оцініть роботу апарату Жовтанецької сільської ради

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь