Жовтанецька громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Жовтанецьку ОТГ за досвідом!!!

Дата: 25.06.2018 14:32
Кількість переглядів: 914

Фото без описуВивчати досвід впровадження медичної реформи в об’єднаних громадах Львівщини приїхали медики та управлінці з ОТГ Хмельницької, Волинської і Миколаївської областей. Тож Жовтанецька ОТГ приймала гостей та демонструвала свої напрацювання в організації надання первинної медичної допомоги.

Гостей громади зустрічали голова Ярослав Деркач та головний лікар КНП Чінка Мирослава.

За словами голови «робота у сфері охорони здоров’я ще не завершена, вона триває. Ми паралельно ремонтуємо приміщення і купуємо сучасне обладнання. Після реорганізації сфери охорони здоров’я на роботі залишилися всі медичні працівники і навіть плануємо розширити штат».

У громаді функціонує дві амбулаторії і сім ФАПів. Амбулаторія у центральній садибі у селі Жовтанцях обслуговує близько п`яти тисяч, а в селі Колодно чотири тисячі пацієнтів. На балансі КНП два автомобілі санітарної допомоги. Тут працюють сімейні лікарі і педіатри, а також ввели посаду старшої медичної сестри. Головний лікар КНП Мирослава Чінка планує, що у найближчий час візьмуть на роботу ще й терапевтів.

Директор Львівського ЦРМС Галина Гречин розповідає, що більшість ОТГ Львівської області у процесі об’єднання перебирали на себе функції управління первинною ланкою охорони здоров’я. «За ці кілька років вони отримали хороший і цікавий досвід з організації роботи, який допоміг їм впритул наблизитися до завершення процесу реформування. Сьогодні ОТГ діляться своїм успішним досвідом, зокрема щодо реорганізації комунального закладу в некомерційне комунальне підприємство, а також організації роботи амбулаторії групової практики».

Навчальний візит організували у Центрах розвитку місцевого самоврядування Львівської, Волинської, Миколаївської та Хмельницької областей, що діють за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону.


Фото без опису

 

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Оцініть роботу апарату Жовтанецької сільської ради

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь