Жовтанецька громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

НОВОВВЕДЕННЯ У ПРИЗНАЧЕННІ ЖИТЛОВИХ СУБСИДІЙ З 1 ТРАВНЯ 2018 РОКУ ВАЖЛИВО! ЗМІНИ ДО ПОРЯДКУ НАДАННЯ СУБСИДІЇ!

Дата: 20.05.2018 13:44
Кількість переглядів: 946

Фото без опису

Стосовно подання нових заяв та декларацій

Постановою Кабінету Міністрів України від 27.04.2018 № 329 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України та визнати такою, що втратили чинність, постанови Кабінету Міністрів України від 28.12.2016 р. № 1022» затверджено нову редакцію Положення про порядок призначення субсидії на наступний період лише на підставі нових заяв і декларацій ( нового зразка) визначеним категоріям осіб.

Особи, які відповідають вимогам, визначеним  Положенням про порядок призначення житлових субсидій а саме:

– за інформацією ДФС, Пенсійного фонду України, у них взагалі відсутні доходи,  які враховуються під час призначення житлової субсидії; вони отримували середньомісячний сукупний дохід менший, ніж розмір мінімальної заробітної плати, встановленої на початок періоду, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії; та/або вони  не сплатили єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у розмірі, не меншому ніж мінімальний, сумарно протягом трьох місяців у періоді, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії;

– внутрішньо переміщені особи;

– особи, члени сім’ї яких не зареєстровані за адресою домогосподарства;

– особи, які є орендарями житлових приміщень( будинків);

– особи, які зареєстровані в житловому приміщенні (будинку), але фактично в ньому не проживають.

Постановою скасовані форми заяви і декларації, що були затверджені  Постановою Кабінету Міністрів України від 28.02.2015 № 106. Враховуючи, що з 01.05.2018 для призначення субсидії враховуються доходи членів сім’ї осіб із складу домогосподарства незалежно від адреси реєстрації їх місця проживання (тобто також у разі, коли їх зареєстроване місце проживання відмінне від адреси домогосподарства), такі особи зобов’язані із заявою та декларацією про майновий стан нового зразка звернутися до управління соціального захисту населення.

Увага! Громадянин несе відповідальність за подані відомості про доходи, майно, що вплинули або могли вплинути на встановлення права на призначення житлової субсидії та на визначення її розміру.

КОЛИ СУБСИДІЯ НЕ ПРИЗНАЧАЄТЬСЯ

Визначено такі випадки, коли субсидія не призначається (у тому числі на наступний період):

– за інформацією ДФС, Пенсійного фонду України, у них взагалі відсутні доходи, які враховуються під час призначення житлової субсидії;

– вони отримували середньомісячний сукупний дохід менший, ніж розмір мінімальної заробітної плати, встановленої на початок періоду, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії;

– вони не сплатили єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у розмірі, не меншому ніж мінімальний, сумарно протягом трьох місяців у періоді, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії;

– перевищення встановленої площі житлового приміщення 120 кв. м. для квартири і 200 кв. м. для індивідуальних будинків ( крім дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей, а також сімей, в яких не менше року проживають троє і більше дітей, з урахуванням тих, над якими встановлено опіку чи піклування);

– наявність транспортних засобів, з дати випуску яких минуло менше 5 років;

– здійснення покупки  на суму більше 50 тис. грн.. (у т. ч. набуття права власності );

– наявність заборгованості з оплати житлово – комунальних послуг більш ніж за 2 місяці.

 

ПРИЗНАЧЕННЯ СУБСИДІЇ ЗА РІШЕННЯМ КОМІСІЇ

Субсидія призначається  за рішенням комісії (у тому числі на наступний період) у таких випадках:

– на понаднормову площу житла ( збільшену не більше ніж на 30%) непрацюючим непрацездатним особам;

– якщо у працездатної особи відсутній дохід або її дохід менший мінімальної заробітної плати та вона не сплатила єдиний соціальний внесок у мінімальному розмірі. Таке рішення не може бути прийнято щодо осіб, які перебували за кордоном більше 60 діб.

– за фактичним місцем проживання внутрішньо переміщеним особам;

– без урахування окремих осіб з числа зареєстрованих ( враховуючи норми щодо розміру отриманих ними доходів та перебування за кордоном).

–  за наявність транспортних засобів, з дати випуску яких минуло менше 5 років;

– у разі купівлі ( або набуття права власності) житла, земельної ділянки, товарів або оплати послуг на суму більше 50 тис. грн.;

– за наявності заборгованості  з оплати послуг понад 2 місяці, загальна сума якої перевищує 20 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (340 грн.).

 

СТОСОВНО ОБРАХУВАННЯ ДОХОДУ ДЛЯ ПРИЗНАЧЕННЯ СУБСИДІЇ

Під час призначення субсидії у травні на неопалювальний сезон враховуються доходи за ІІІ – ІV квартали попереднього року (крім пенсії) за даними ДФС, Пенсійного фонду України. Розмір пенсії враховується за квітень.

Важливим є те, що враховуються доходи членів сім’ї осіб із складу домогосподарства у разі, коли член сім’ї зареєстрований за іншою адресою.

Також  переглянуто розміри доходів, які враховуються до сукупного доходу для фізичних осіб – підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування та є платником єдиного податку, а також для працездатних осіб, у яких відсутні доходи або доходи яких менше розміру мінімальної та які не сплачують єдиний соціальний внесок.

Доходи від реалізації молока, враховуються доходи у розмірі 30% нарахованих сум. Відповідна норма застосовується за умови подання заявником документів, що підтверджують суму доходу від реалізації молока.

 

ЩОДО СПЛАТИ ЗА ПОСЛУГИ ОТРИМУВАЧАМИ СУБСИДІЇ

Постановою введено обов’язок громадян, яким призначено субсидію для відшкодування витрат на оплату житлово – комунальних послуг, щомісячно сплачувати обов’язкову частку плати за послуги незалежно від обсягу спожитих послуг. У разі несплати обов’язкової частки плати надання субсидії припиняється за поданням надавачів послуг.

 

ЗМІНИ ДО СОЦІАЛЬНИХ НОРМАТИВІВ

Також внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 06.08.2014 р. № 409, якими переглянуто соціальні норми споживання газу та електроенергії для потреб опалення і відповідні коригуючи коефіцієнти, а також скасовано норму площі житла у розмірі 75 кв. м. для домогосподарств, що складаються з однієї або двох непрацездатних осіб.   

         З 1 травня 2018 встановлено соціальні нормативи користування житлово-комунальними послугами у розмірі 4,5куб.метра природного газу на 1 кв. метр опалюваної площі на місяць в опалювальний період та 30кВт·г на 1 м. кв. площі становитиме соціальна норма електропостачання.

 

ОПАЛЮВАЛЬНИЙ ПЕРІОД

         Стосовно терміну, на який призначається субсидія

Субсидія для відшкодування витрат на оплату житлово – комунальних послуг призначається з місяця звернення за її призначенням на відповідний сезон: неопалювальний (до вересня включно)  опалювальний (до квітня включно), а на наступний період – без звернення, за виключенням окремих категорій отримувачів.

Субсидія  для відшкодування витрат на придбання твердого палива та скрапленого газу, як і раніше, призначається на календарний рік.

 

ЩОДО ПОВЕРНЕННЯ ЗАЛИШКІВ НЕВИКОРИСТАНИХ СУМ СУБСИДІЙ

Постановою передбачено повернення до державного бюджету виробниками/виконавцями послуг сум невикористаних субсидій двічі на рік: після закінчення опалювального сезону та після закінчення неопалювального сезону.

         Монетизація залишків невикористаних сум субсидії на опалення

Невикористані суми субсидії для відшкодування витрат на оплату послуг з газо- та електропостачання для індивідуального опалення в обсягах, що не перевищують вартості 100 куб. метрів природного газу або вартості 150 кВт· г електричної енергії, відтепер не залишатимуться на рахунках отримувачів в організаціях, а перераховуватимуться на особовий рахунок одержувача субсидії в банківській установі або виплачуватимуться через поштові відділення.

У територіальних громадах (в тому числі об’єднаних), прийняття заяв громадян з необхідними документами для призначення житлових субсидій та передачу їх відповідним структурним підрозділам з питань соціального захисту населення безпосередньо або через центри надання адміністративних послуг чи їх фронт-офіси здійснюють уповноважені особи, які визначаються виконавчими органами сільських, селищних, міських рад.

 

 

       З питань призначення житлової субсидії у Кам’янка-Бузькому районі необхідно звернутися до Управління соціального захисту населення за адресою м. Кам’янка – Бузька, вул. Павлова 2 або до Центру надання адміністративних послуг за адресою м. Кам’янка – Бузька, вул. Незалежності 27, кабінет №11. Телефон гарячої лінії  5-14-50.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Оцініть роботу апарату Жовтанецької сільської ради

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь