Жовтанецька громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Львівщина відзначила 103-тю річницю перемоги Січових стрільців у бою на Маківці

Дата: 07.05.2018 14:49
Кількість переглядів: 1135

Фото без опису6 травня, відбулись урочисті заходи з відзначення 103-ї річниці перемоги Українських січових стрільців на горі  Маківка, що у Сколівському районі Львівщини.

 

Віддали шану героїчному подвигу Січових стрільців, які загинули в боях з російськими окупантами, перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський, представники громадських організацій, ветерани національно-визвольних змагань, бійці Української армії та добровольчих батальйонів, зокрема і делегація із жителів Жовтанецької ОТГ.

«103 роки тому на горі Маківка українці зупинили російську навалу, сьогодні ми відстоюємо нашу державність на сході. Високою є ціна нашої свободи і протистояння. Львівщина заплатила ціною двісті вісімдесяти п'яти хлопців, які навіки залишаться у нашій пам'яті. За чотири роки агресії під керівництвом Президента ми маємо одну з найсильніших армій світу,  маємо світову підтримку дипломатії. Тут, на мирній землі, ми також розбудовуємо нашу країну і важливо, щоб кожен з нас робив свою роботу на місцях  і досягаючи успіху, показував це. Ми  -  нація успішних людей і цим  успіхом маємо пишатись, бо це друга зброя проти російського агресора і вона знищить його зсередини. Ми, українці, знаємо, як обороняти нашу державу і ніхто не буде нам говорити, як це робити. Подвиг цих хлопців, які тут спочили живе у наших серцях назавжди», -зазначив Ростислав Замлинський. 

Урочистості розпочались із традиційного сходження на гору Маківка.  Опісля, учасники заходу поклали квіти до Меморіалу Українських Січових Стрільців.

Після чину панахиди відбулось громадське віче.

Довідка:

Бої за гору Маківку відбулись під час Першої світової війни на східному фронті в Карпатах між підрозділами австро-угорських та російських військ. Найзапекліша боротьба за гору Маківку тривала з 29 квітня до 4 травня 1915 року. У той час, як австрійські частини відступали під натиском російських військ, Українські Січові Стрільці вистояли та зуміли втримати позиції. Таким чином 55-й австро-угорська піхотна дивізія виконала передбачені стратегічні завдання.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Оцініть роботу апарату Жовтанецької сільської ради

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь