Жовтанецька громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Важливо!!! Управлінням соціального захисту населення Кам’янка-Бузької РДА проводиться робота щодо виплати разової грошової допомоги

Дата: 22.03.2018 12:26
Кількість переглядів: 1112

Фото без опису     Управлінням соціального захисту населення Кам’янка-Бузької РДА проводиться робота щодо виплати разової грошової допомоги до Дня Перемоги інвалідам війни, учасникам бойових дій, учасникам війни та членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни.

Кабінет Міністрів України прийняв постанову № 170 від 14.03.2018р. «Деякі питання виплати у 2018 році разової грошової допомоги, передбаченої Законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» і «Про жертви нацистських переслідувань», якою встановлено розміри щорічної разової грошової допомоги до 5 травня:

  1. інвалідам війни та колишнім малолітнім (яким на момент ув’язнення не виповнилося 14 років) в’язням концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового тримання, визнаними інвалідами від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин:

       інвалідам І групи        -  3685,00 гривень;

       інвалідам ІІ групи      -   3265,00 гривень;

       інвалідам ІІІ групи     -    2845,00  гривень;

       2)   учасникам бойових дій  та колишнім неповнолітнім (яким на момент ув’язнення не виповнилося 18 років) в’язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, а також дітям, які  народилися у зазначених місцях примусового тримання їх  батьків, - 1265 гривень;

      3)  особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною , - 3685 гривень;    

      4) членам сімей загиблих та дружинам (чоловікам)  померлих інвалідів війни, дружинам (чоловікам) померлих учасників бойових дій, учасників війни і жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя інвалідами від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге, -630,00 гривень;

      5)  учасникам війни та колишнім в’язням концентраційних таборів,  гетто, інших місць примусового тримання, особам, які були насильно вивезені на примусові роботи, дітям партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога  -   525,00 гривень.

Відповідно до ст.17-1 Закону України « Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» виплата буде проведена до 5 травня 2018 року через поштові відділення зв’язку або через установи банків (шляхом перерахування коштів на особовий рахунок отримувача) за місцем отримання пенсії, а особам, які не є пенсіонерами – за місцем їх проживання чи одержання грошового утримання.

Громадянам, які належать до кількох категорій осіб згідно з цим Законом, виплачується одна допомога – у більшому розмірі.

Особи, які не отримали разової грошової допомоги до 5 травня, мають право звернутися за нею та отримати її до 30 вересня відповідного року, в якому здійснюється виплата допомоги.

Разова грошова допомога не виплачується в разі смерті отримувача до 5 травня або набуття громадянином статусу згідно із статтями 6, 7, 9, 10, 11 цього Закону після 5 травня відповідного року, в якому здійснюється виплата допомоги.

 

 

 

 

Начальк відділу у справах захисту

громадян, постраждалих внаслідок

аварії на ЧАЕС та з питань обслуговування

інвалідів війни та праці                                                                                  Н.Гавришко

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Оцініть роботу апарату Жовтанецької сільської ради

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь