Жовтанецька громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Вічна пам'ять безсмертю воїнів, які кличуть на подвиги живих!

Дата: 10.06.2017 19:12
Кількість переглядів: 1272

Фото без опису10 червня на австро-угорському військовому кладовищі 1914-1918, що поблизу села Жовтанці відбулося освячення пам'ятних таблиць на відновленому монументі загиблим воїнам Першої світової війни. Участь у відкритті пам'ятних таблиць на монументі загиблим воїнам взяли представники організацій "Bundemajor Kaiserschutzenbund 1921", "Kaiserscutzen I Reghiment Trient" та організації "Австрійський Чорний Хрест" з Австрії та Італії.

   Голова Жовтанецької громади, Ярослав Деркач, від імені громади висловив подяку організації Bundesmajor Kaiserschutzenbund 1921 в особі Hans Peter Garner , Kaiserscutzen I Reghiment Trient та організації "Австрійський Чорний Хрест" за допомогу у відновленні австро-угорського військового кладовища і наголосив, що ми повинні берегти і шанувати могили жертв воїн різних часів. Адже вже немає в живих очевидців Першої світової війни, немає на цьому світі і її ровесників. Залишились історія, архівні документи і могили. Можна перекрутити історію, можна знищити документацію, й могили, як свідки тих часів, можуть позаростати бур'янами, але пам'ять про ті часи не можна знищити. І сьогодні цей відновленний монумент  постає як  місток між минулим і сьогоденням, як пам'ять.

"Крізь призму часу не згасає пам'ять про своїх героїв-воїнів у серцях людей народів Європи, які загинули вдалині від рідного дому у кровопролитній війні. Мабуть і нам-українцям потрібно навчитися пам'ятати і про своїх, тепер вже новітніх героїв, які віддають чи віддали життя за свою державу та народ, щоб і їхні могили були доглянуті, а в серцях жевріла щира молитва до Бога і вічна пам'ять про них" - висловив о. Андрій Верес, настоятель  храму Покрови Пресвятої Богородиці с. Вихопні

Час не в змозі подолати людську пам'ять і навіть століттю не під силу побороти її. Бо пам'ять,  яка у своєму підгрунті має ще  й глибоку пошану до національного минулого, а також людську гідність, просто незборима.

Вічна пам'ять безсмертю воїнів, які кличуть на подвиги живих!

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Оцініть роботу апарату Жовтанецької сільської ради

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь