Жовтанецька громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Поминальні заходи на могилі воїнів УПА

Дата: 17.10.2017 12:01
Кількість переглядів: 1285

Фото без опису   14 жовтня відзначаємо 75-у річницю створення УПА, а також вшановуємо всіх, хто причетний до високого звання захисника України. В цей час молимося за всіх, хто віддав життя за волю України.

  Так у неділю 15 жовтня 2017 року громади сіл на чолі з о. Василієм, настоятелем церкви св.Дмитра с.Печихвости та о.Іваном, настоятелем церкви св.Миколая с.Честині відслужили панахиду на могилі полеглих воїнів УПА, імена яких невідомі. 

   Участь у заході взяв перший заступник сільського голови- Степан Янишин.

"У ці дні ми вшановуємо всіх воїнів, захисників України. Це вшанування воїнів нашої славної історії- козаків, Січових Стрільців, Героїв Крут, славних борців УНР і ЗУНР, воїнів ОУН-УПА, наших новітніх героїв- Героїв Небесної Сотні. Своїм життям ці славні воїни здобували і відстоювали нашу свободу, свободу і незалежність України. І в сьогоднішній день ми схиляємо голову перед могилою невідомих вояків УПА, вшановуємо їх і за їхніми поступками вчимося відданій любові до України. Тож молімося за душі усіх полеглих воїнів Української історії,  і нехай Покров Пресвятої Богородиці покриває Український народ, наше військо, оберігає їхні життя і щоб у нас запанував довгоочікуваний мир!"-  виголосив Степан Янишин.  

Могила невідомих воїнів УПА , що  у лісі неподалік села Велике Колодно, була освячена 20 серпня 2016 року. Та старанно підтримується жителем Великого Колодна- Степаном Мнихом. 

Тож миповинні берегти і шанувати могили жертв воїн різних часів. 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Оцініть роботу апарату Жовтанецької сільської ради

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь