Жовтанецька громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Представник Жовтанецької ОТГ взяв участь у прес-заході "Громади Львівської області і ЦРМС: умови партнерства"

Дата: 28.12.2017 11:16
Кількість переглядів: 1006

26 грудня відбувся день відкритих дверей та прес-захід "Громади Львівської області і ЦРМС:умови партнерства" у Центрі розвитку місцевого самоврядування у Львівській області.

Представники громад Львівщини мали змогу  презентувати свої напрацювання станом на грудень 2017 року, свої промо-матеріали та інтерактивні інструменти взаємодії влади-громади. 

Зокрема презентовано, як інструмент взаємодії у нашій громаді наш сайт та сторінки у мережі facebook.
Радники ЦРМС презентували свій досвід співпраці із громадами на усіх трьох етапах від стану до об`єднання, підтримку під час процесу об`єднання і роботу із новоутвореними ОТГ.

Львівський Центр розвитку місцевого самоврядування (ЦРМС), що діє за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» працює із січня 2017 року над створенням передумов для якісного виконання місцевими органами влади своїх завдань відповідно до місцевих просторових та соціально-економічних умов; підвищенням спроможності відповідних установ у сфері залучення проектів; над покращенням діалогу з громадянами про формування змісту реформи децентралізації.

Львівський ВП ЦРМС підтримує регіональний та місцевий розвиток ОТГ області, зокрема активізує роботу над формуванням проектних ідей громад, проводячи десятки тренінгів, навчальних семінарів та виїзних консультацій. За участі Львівського ВП ЦРМС Мостиська ОТГ знайшла польських партнерів, Жовтанецька ОТГ готується до організації проектного відділу, голова Новоміської ОТГ поїде на навчання в Німеччину (заявку готували наші радники), Великолюбінська (якій Львівський ЦРМС готує стратегію розвитку) та Розвадівська ОТГ планують подавати заявку на проект ЦНАПу від Програми «U-LEAD з Європою» (2 компонент) після навчального візиту, організованого Львівським ЦРМС, у Волинську область, 7 ОТГ Львівської області отримали комплексну консультацію по підготовці їх заявок для подачі на конкурс (наразі більшість з них очікують на результати конкурсу).

Для кращої поінформованості населення про стан і успіхи реформи, на замовлення Львівського ЦРМС виготовили промо-ролик про історії успіху ОТГ Львівщини, який лише в мережі Фейсбук переглянули понад 12 тис осіб.

На 2018 рік відокремлений підрозділ ЦРМС більше уваги приділятиме підтримці розвитку туризму в ОТГ, зокрема зеленого сільського.

Протягом року ЦРМС планує:

  • 1. Для голів ОТГ провести конкурси на інфраструктурні проекти та міні-гранти на м’які проекти і допомогти з підготовкою професійних кадрів.
  • 2. Для працівників ОТГ: організувати навчання з проектного циклу (менеджменту, роботи в команді, тайм-менеджменту, комунікації та роботи з інформацією) і надавати юридичну підтримку щодо створення ідей на проекти розвитку.

3. Для інших органів місцевого самоврядування: навчання щодо добровільного приєднання до ОТГ; навчання для громад, які перебувають на стадії остаточного прийняття рішення про об’єднання.

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Оцініть роботу апарату Жовтанецької сільської ради

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь