Жовтанецька громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Львові проведено тренінг для старост об’єднаних територіальних громад Львівщини

Дата: 19.07.2017 00:06
Кількість переглядів: 1642

17-18 липня проведено тренінг для старост об’єднаних територіальних громад Львівщини на тему «Роль старости в управлінських процесах».

«Це перший захід, що присвячений виключно новому інституту місцевого самоврядування в Україні – старостам. Сьогодні для багатьох учасників це нагода чи не вперше побачити своїх колег з інших громад, налагодити контакти та обмінятися досвідом» - наголосив Андрій Бринь, директор Центру розвитку місцевого самоврядування у Львівській області, з ініціативи якого і відбувся тренінг.

У дводенному навчанні взяли участь 28 учасників, як новообрані старости, так і ті, хто тимчасово виконує їх обов’язки до проведення виборів.Серед учасників тренінгу і представники нашої громади Бойко Марія Ярославівна та Олійник Надія Степанівна. Як зазначила Наталія Федюк, радник з питань децентралізації: «Незважаючи на те, що такі посадові особи тільки нещодавно введені у вітчизняне правове поле, старости Львівщини вже активно працюють, виконуючи значне коло обов’язків для покращення добробуту населення не тільки своїх старостинських округів, але й об’єднаної територіальної громади в цілому».

До навчання залучались як працівники Центру розвитку місцевого самоврядування у Львівській області, так і зовнішні експерти. На прохання роз'яснити особливості вчинення старостою нотаріальних дій радо відгукнувся начальник Головного територіального управління юстиції у Львівській області Ярослав Жукровський. Тренінг з Розвитку лідерських якостей провела академічний директор Львівської бізнес-школи УКУ Ярина Бойчук. Юрисконсульт Центру Максим Бризіцький за допомогою практичних завдань показав можливі ризики в їх роботі, що вже відобразились у судовій практиці.

За підсумками тренінгу учасники пройшли анкетування щодо його ефективності, отримали копії матеріалів, що розглядалися, обмінялись контактами і, що найголовніше, висловили бажання брати участь у нових зустрічах та вже запропонували нові теми для розгляду.

Джерело: http://decentralization.gov.ua/news/item/id/6262


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Оцініть роботу апарату Жовтанецької сільської ради

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь